Index Vakbarát Hírportál

Az angol futball örök ígérete ismét Németországban lelhet szárnyakra

2024. január 2., kedd 19:08

A Borussia Dortmund szeretné kölcsönvenni a Manchester United mellőzött szélsőjét, Jadon Sanchót – állítja a Sky Sport értesüléseire hivatkozva Fabrizio Romano átigazolási szakíró. A 23 éves angol labdarúgó korábban rendkívül sikeres időszakot töltött a Ruhr-vidéken, két és fél évvel ezelőtt innen igazolt 85 millió euró ellenében az angol rekordbajnokhoz.

Lehetséges megoldásához közeledik a Sancho-saga Manchesterben. Fabrizio Romano X-bejegyzése szerint a Borussia Dortmund nekidurálta magát, hogy megpróbálja visszacsábítani a csapat egykori üdvöskéjét Németországba. Az állítólagos ajánlat – amiről Romanótól függetlenül a német Sky Sport is beszámolt – egyelőre egy kölcsönszerződésről szól.

Romano állítása szerint az egyeztetés megkezdődött, jelenleg a Manchester United térfelén pattog a labda: a kulcskérdés az, megfelel-e a klub vezetőinek, hogy egyelőre csak kölcsönbe távozzon a 23-szoros felnőttválogatott labdarúgó, vagy mindenképpen értékesíteni akarják a játékjogát még a télen. 

A futballista 137 tétmeccsen 50 gólt és 64 gólpasszt jegyzett a németeknél négy idény alatt. 

Sancho 2021 nyarán – még Ole Gunnar Solskjaer edzősége idején – 85 millió euró ellenében szerződött az Old Traffordra a BVB-től. Manchesterben azonban finoman szólva sem váltotta meg a világot, Solskjaernél, majd a norvég utódjánál, Ralf Rangnicknál úgy ahogy rendszeres játéklehetőséghez jutott, Erik ten Hag kinevezése után már ez sem volt elmondható. 

Idén nyáron aztán össze is veszett a holland menedzserrel, aki előbb felfüggesztette a kerettagságát, majd ősszel még a United étkezdéjéből is kitiltotta a támadót. 

A játékos iránt korábban a Tottenham Hotspur állítólagos érdeklődéséről lehetett hallani, ám azóta a Nottinghamtől megszerzett Brennan Johnson alapemberré vált a bal szélen a londoniaknál. 

Romano azt is írta, Sancho mellett egy új bal oldali védő szerepel még a BVB vezetőinek téli kívánságlistáján. 

A Borussia a német bajnokság 5. helyén áll 16 forduló után, a Manchester United az angol liga 7. pozícióját foglalja el 20 mérkőzést követően.

Rovatok