Index Vakbarát Hírportál

A Manchester City leendő csodagyereke mégis Katalóniában köthet ki

2024. január 4., csütörtök 12:35

Hivatalosan még meg sem érkezett a Manchester Cityhez a River Plate csodagyereke, Claudio Echeverri, máris másfél évre előre fixnek látszik a sorsa.

A 18. életévét január másodikán betöltő argentin támadó a világ egyik, ha nem a legígéretesebb fiatal futballistája, így nem meglepő módon sorban álltak érte a topklubok is.

Az U17-es válogatottal a dél-amerikai kontinensviadalon társgólkirály Echeverri az év végi korosztályos világbajnokságon is remekelt, ugyancsak ötször volt eredményes, közte a brazilok elleni negyeddöntős mesterhármassal.

Ezt követően a Barcelona is szerette volna megkaparintani, de az elmúlt hetekben az ügynökétől kezdve mindenki megerősítette, hogy a 2023-ban öt trófeát is begyűjtő Manchester City kaparintja meg a játékjogát a River Plate-től, 25 millió euró körüli összegért cserébe. 

Azt már korábban is jelezték, hogy ennek ellenére marad minden bizonnyal az argentin klubban, de a spanyol lapok már azt is tudni vélik, hogy a következő állomása mégiscsak Katalóniában lesz.

A katalán Sport értesülése szerint ugyanis a Manchester City azt tervezi, hogy 2025 januárjában fél évre kölcsönadja a La Ligában az éllovas Real Madriddal azonos pontszámmal álló Gironához a fiatal futballistát, a további fejlődése és az európai futballba történő adaptálása érdekében.

Sőt, az sem kizárt, hogy erre már most nyáron sor kerül, ha a River Plate-nél továbbra sem kap annyi játéklehetőséget (eddig hat meccsen 155 percet szerepelt), ami elősegíthetné a szintlépését.

Ez utóbbi eshetőség minden bizonnyal kedvére lenne Míchel Sánchez vezetőedzőnek, mivel a várakozások szerint az együttes a nyáron aligha tudja megtartani a Troyes együttesétől kölcsönvett, 19 éves Sáviót, aki a La Liga egyik legígéretesebb fiataljaként keltette fel több nagycsapat figyelmét is.

Hogy miért adja magát a Girona mint a következő szintlépés állomáshelye, arról itt írtunk korábban.

Hír még a klubbal kapcsolatban, hogy közel egy hónap után ismét edzésbe állt Erling Haaland, az idényben már 19 gólos norvég csatár még a december 6-i, Aston Villa elleni mérkőzésen sérült meg.

(Borítókép: Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Rovatok