Index Vakbarát Hírportál

Jürgen Klopp pénteken ad tájékoztatást arról, hogy milyen súlyos Szoboszlai Dominik sérülése

2024. január 4., csütörtök 14:51

Szoboszlai Dominik másodpercekkel azelőtt sérült meg, hogy hétfőn a Newcastle United elleni mérkőzés 65. percében Jürgen Klopp vezetőedző lecserélte volna a Liverpool középpályását. Egyelőre még nem tudni, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya mennyi időre dőlt ki a sorból, bár a combhajlítóizom húzódása nem könnyen gyógyuló sérülés. A Liverpool menedzsere pénteken, az AXA Training Centre-ben, a klub edzőközpontjában szolgál friss hírekkel a magyar játékos állapotáról.

A Liverpool Echo számításai szerint a Premier League tavaly nyári igazolásai közül csupán ketten játszottak több percet Szoboszlai Dominiknál.

Az egyik Ilja Zabarnij, a Bournemouth ukrán válogatott középpályása, Kerkez Milos klubtársa, akinek a neve mellett 1775 játékperc áll valamennyi frontot beleszámítva, a másik pedig a francia Axel Disasi (1592) a Chelsea-ből.

Szoboszlai az újoncok között harmadik a maga 1589 pályán töltött percével. Mellesleg honfitársunk a klubon belül is harmadik a játékpercek számát illetően,

csupán Mohamed Szalad és a kapus Alisson Becker előzi meg.

Ezzel el is érkeztünk Szoboszlai izomsérülésének valószínű magyarázatához. Úgy tűnik, egy kicsit túlterhelték a 23 éves középpályást, akinek nyilván új volt a Premier League őrületes tempója.

Nem véletlen, hogy honfitársunk nemrégiben egy interjúban arról beszélt, hogy míg a Bundesligában, az RB Leipzig csapatában átlagosan négy másodperc állt rendelkezésére, hogy eldöntse, mit kezdjen a megszerzett labdával, a Premier League-ben ez az idő ennek csak a fele, két másodperc.

Szoboszlai eddig a Liverpool mind a 20 bajnoki meccsén szóhoz jutott, 19-szer kezdőként, csak a Boxing Dayen volt csere a Burnley ellen. Mindez a Liverpool Echo szerint azt jelenti, hogy Klopp számára a magyar középpályás az egyik legmegbízhatóbb játékos a csapatban, akire lehet támaszkodni. És talán a túlhajszoltságnak tudható be az utóbbi hetekben bekövetkezett formahanyatlás is.

Mindenesetre január 21-ig nincs PL-meccse a Liverpoolnak, akkor a Bournemouthhoz látogat a csapat, és addigra talán rendbejön a 23 éves légiós, akinek sérülése a lehető legrosszabbkor jött a tabella élén álló együttesnek. Ugyanis Alexis Mac Allister csak most tért vissza, Vataru Endo pedig mindjárt utazik a japán válogatottal az Ázsia-bajnokságra, azaz szinte a teljes középpálya hiányzik, mivel Ryan Gravenberch sincs százszázalékos állapotban. 

Az egész Premier League-ben, írd és mondd, tíz középpályás játszott eddig többet Szoboszlainál,

ezért nagyon valószínű, hogy az extrém terhelés állhat az izomsérülés hátterében.  

Rovatok