Index Vakbarát Hírportál

Közvetlen riválisától igazolhat csatárt a Ferencváros

2024. január 5., péntek 11:20

A Nemzeti Sport értesülése szerint a labdarúgó NB I-ben címvédő Ferencvárosi TC a közvetlen rivális Fehérvár FC-től igazolna csatárt az év elején.

A lap úgy tudja, hogy a fővárosi csapat hajlandó kifizetni a Kenan Kodro szerződésében rögzített kivásárlási árat. A Transfermarkt által hárommillió euróra taksált, 30 éves bosnyák–spanyol csatárnak (aki 11 találattal vezeti az NB I góllövőlistáját) fél év múlva lejár a szerződése Fehérváron, tehát most kaphat még érte pénzt a Vidi.

Az Európa-konferencialiga egyenes kieséses szakaszára készülő Ferencváros kerete tehát egy gólerős támadóval erősödhet, aminek nyilván nagyon örülne Dejan Sztankovics vezetőedző, aki tavasszal a sérülésből visszatérő Varga Barnabás játékára is számíthat.

A Nemzeti Sport szerint a szerződést még nem írták alá a felek, de még ezen a héten lezárulhat az ügy. A zöld-fehérek csütörtök este jelentették be első téli igazolásukat: Habib Maiga a francia első osztályban (Ligue 1) szereplő FC Metz csapatától érkezett.

Maiga megfordult Elefántcsontpart U16-os, U17-es és U23-as válogatottjában is, a felnőttek között 2019. szeptember 6-án debütált. Azóta összesen 13-szor ölthette magára hazája címeres mezét, legutóbb a 2022-es Afrikai Nemzetek Kupáján számítottak rá.

Rovatok