Index Vakbarát Hírportál

Ki a világ legjobb futballistája? Nyilvánvalóan Jude Bellingham!

2024. január 6., szombat 14:04

Carlo Ancelotti, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid vezetőedzője szerint „nyilvánvalóan” Jude Bellingham a világ legjobb futballistája.

A királyi gárda szombaton a negyedosztály sereghajtója, az Arrandina otthonában indíthatja meg címvédő kampányát a Király-kupában, a találkozó előtt pedig az együttessel nemrégiben szerződést hosszabbító olasz szakembert többek között az együttes 20 éves angol középpályásáról is faggatták. 

Bellingham a nyáron 103 millió euróért érkezett a Dortmundtól, és bár sokan tartottak tőle, hogyan fog beilleszkedni a spanyol klubba (lásd még a Beckhamről szóló dokumentumsorozatot), ez, mondhatni, tökéletesen ment neki, hiszen 22 tétmeccsen 17 gólt és öt gólpasszt jegyzett már – számos meccs legjobbja címmel megspékelve.

A fiatal angolt a napokban a svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a világ legértékesebb futballistájának nevezte meg (Szoboszlai Dominik ugyanitt a rendkívül előkelő 13. helyen áll), ami után érthetően a Real Madrid sajtótájékoztatóján is szóba jött. 

Bellingham remekül teljesít – válaszolta Ancelotti arra a kérdésre, hogy az angol sztár-e a világ legjobbja jelenleg. – Nagyon jól játszott az idény első felében. Szem előtt tartva, hogy egy új klubhoz, új kultúrához és új nyelvhez kellett alkalmazkodnia, különösen jól teljesít. Számunkra nyilvánvalóan ő a legjobb.

Az előző idényben az Osasuna 2–1-es legyőzésével története 20. Király-kupa-sikerét aratta a Real Madrid, aminél csak a Barcelona (31) és az Athletic Bilbao (23) jegyez többet.

„Mi vagyunk a címvédők, ez a sorozat az előző idényben sok örömre adott nekünk okot, és szeretnénk ismét nyerni. Csak három játékos kimaradása biztos, Toni Kroos kisebb problémákkal küzd, Aurélien Tchouaméni és Vinícius Júnior pedig regenerálódik. A többiek mind elutaznak, és pályára is léphetnek” – mondta az olasz szakember a szombat 21.30-as meccsel kapcsolatban.

(Borítókép: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Rovatok