Index Vakbarát Hírportál

Sohasem látott mélységből érkezett a csoda a világ legrangosabb kupasorozatában

2024. január 6., szombat 21:10

A Maidstone United révén hatodosztályú(!) csapat is lesz a világ legrégebbi és legnagyobb presztízsű kupasorozatában, az angol FA-kupában a legjobb 32 között, amire korábban még sosem volt példa.

A 4. forduló szombati mérkőzésén az ötödosztályból az előző idény végén kieső gárda Sam Corne első félidő ráadásában szerzett büntetőgóljával verte meg a korábban ugyancsak óriásölőként elhíresült harmadosztályú Stevenage-et, így a legalacsonyabb osztályú együttesként kvalifikált a legjobb 32 közé az FA-kupa történetében.

The lowest ranked side in the competition have done it and it's our first Cupset of the weekend! #BBCFACup pic.twitter.com/MVXVvQeKjC

— BBC Sport (@BBCSport) January 6, 2024

Ami a PL-csapatokat illeti, a Newcastle Daniel Ballard öngólja után a második félidőben Alexander Isak duplájával fektette két vállra ősi riválisát, a jelenleg második ligás Sunderlandet (0–3), Kerkez Milos együttese, a Bournemouth pedig a sérült magyar futballista nélkül fordított kétgólos hátrányból a QPR otthonában (2–3). 

A Sheffield United a negyedik ligás Gillingham (0–4), a Brighton a Championshipben szereplő Stoke City (2–4), az Aston Villa pedig az ugyancsak másodosztályú Middlesbrough vendégeként nyert (0–1).

A nyolcszoros FA-kupa-győztes Chelsea viszont otthon léphetett pályára, a másodosztályú Preston ellen az első félidőben csak egy Cole Palmer-ziccerig, valamint egy Enzo Fernández-fejesig jutott.

A jég az 58. percben tört meg, amikor Armando Broja fejese a hosszúban kötött ki, és ha egy üzlet beindul, jöttek is szépen sorban a helyzetek, amiből Thiago Silva egy újabb fejessel, Raheem Sterling pedig szabadrúgással mattolta a vendégeket, mintegy tíz perc alatt kiütve ellenfelét. A végeredményt videózás után Enzo Fernández állította be a 85. percben, 4–0 lett a vége.

(Borítókép: Crystal Pix/MB Media/Getty Images)

Rovatok