Index Vakbarát Hírportál

Közvetlen rivális gólzsákját szerződtette a Ferencváros

2024. január 6., szombat 20:29

A Fehérvár FC gólvágójával, Kenan Kodróval erősítette meg a keretét a labdarúgó NB I címvédője, a Ferencváros – derül ki a Fradi.hu beszámolójából.

A 30 éves bosnyák válogatott csatár a jelenlegi idényben 11 találatot jegyzett, amivel fölényesen vezeti az NB I rangsorát.

A San Sebastiánban született futballista a helyi Real Sociedadban kezdte labdarúgó-pályafutását, bár a felnőtteknél végül nem jutott szóhoz, „csak” a B csapatban, mielőtt 2014-ben az Osasunához tette át a székhelyét.

A pamplonai klubban 15 gól és öt gólpassz volt a mérlege, majd 2017-ben a német Mainzhoz igazolt. A rövidre zárt, nem túl sikeres németországi kaland után pedig volt a Grasshoppers és a Köbenhavn játékosa is, mielőtt 2019 januárjában az Athletic Bilbaóhoz szerződött.

A baszkoknál 27 tétmeccsen négy gól volt a termése, a Real Valladolidnál töltött kölcsönjáték után pedig hiába tért vissza Bilbaóba, hamarosan felbontotta a szerződését, hogy elszerződhessen Fehérvárra. 

A Vidi színeiben 88 tétmeccsen 44 alkalommal volt eredményes, a Fradi elleni augusztusi összecsapáson kétszer is betalált az 5–3-as vereség során.

Kodro érkezésével a Ferencvárosnál szerepel az előző idény gólkirálya (Varga Barnabás) és a mostani éllovasa is.

A Ferencváros nem részletezte sem az átigazolási díjat, sem a szerződés hosszát. Kodro Habib Maiga után a második téli érkező az Olympiakosz elleni Ekl-mérkőzésre készülő együttesnél.

Rovatok