Index Vakbarát Hírportál

Az Ajax csapatkapitánya második esélyt kaphat Angliában

2024. január 7., vasárnap 14:35

Az Ajax Amsterdamban futballozó Steven Bergwijnnal erősítené meg keretét a téli átigazolási időszakban a West Ham United – állítja a Sky Sports.

A brit sportportál beszámolója szerint Bergwijn neve is szerepel az angol élvonalbeli együttes menedzserének, David Moyesnak az igencsak rövid kívánságlistáján. Igaz, arról sem a Sky, sem az esetleges átigazolásról szintén beszámolt holland források nem írnak, hogy a WHU eljutott-e konkrét ajánlattételig az ügyben. 

Bergwijn korábban már futballozott a Premier League-ben: a Tottenhamnél azonban több mint 30 millió eurós vételára ellenére sem tudott meghatározó játékossá válni. 2020 januárja és 2022 júliusa között 83 tétmérkőzésen mindössze nyolcszor volt eredményes. 

A 26 éves szélső a jelenlegi szezonban az Ajax egyik legjobbja, 13 bajnokin hét gólnál és két asszisztnál jár, teljesítményével főszerepet vállalt abban, hogy az amszterdami alakulat kimásszon a szezon elején látott gödörből. Nyáron a csapatkapitányi karszalagot is megkapta. 

Bergwijn jelenlegi szerződéséből még három és fél év van az Ajaxnál, jelenlegi piaci értékét pedig 20 millió euróra taksálja a Transfermarkt átigazolási ügyekre szakosodott portál. 

Rovatok