Index Vakbarát Hírportál

Rangadón folytatódott a Ferencváros EKL-ellenfelének gyenge formája

2024. január 8., hétfő 11:18

A görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 17. fordulójában az Olympiakosz Pireusz hazai pályán kapott ki az AEK Athéntól. A Ferencváros EKL-riválisa ezzel zsinórban másodszor szenvedett vereséget a honi ligában.

Tovább tart a rekordbajnok Olympiakosz Pireusz gyenge formája a görög bajnokságban, mivel azok után, hogy a hétközi fordulóban a nyolcadik helyezett Lamia ellen vereséget szenvedett, a vasárnap esti, AEK Athén elleni rangadón is alulmaradt.

A zárt kapuk mögött rendezett mérkőzés 32. percében szerzett vezetést az AEK, Levi García talált be Amrabat előkészítéséből. Nyolc perccel később Zuber duplázta meg a vendégek előnyét, amin Masouras szépített még a félidő vége előtt.

A második játékrészben inkább a szabálytalanságok játszottak főszerepet, 6 sárga lapot is felmutatott a játékvezető, gól viszont nem esett, így az AEK nyerte a rangadót. A mérkőzésen bemutatkozott a pireusziak legújabb igazolása, Gelson Martins, de maradandót nem nyújtott.

A Ferencváros ellen februárban, a konferencialiga nyolcaddöntőjébe jutásért pályára lépő Olympiakosz Pireusz 17 forduló után maradt a tabella negyedik helyén. Az éllovas 40 ponttal a Panathinaikosz, mögötte az AEK kettő egységgel lemaradva a második.

Rovatok