Index Vakbarát Hírportál

Minden idők legnagyobb megemlékezését rendezhetik meg Franz Beckenbauer tiszteletére

2024. január 9., kedd 13:49

Franz Beckenbauer halála után Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság korábbi vezérigazgatója minden idők legnagyobb megemlékezését szervezné meg az Allianz Arénában.

Gyászol a futballvilág, a német szurkolók és a Bayern München is. Karl-Heinz Rummenigge, a bajorok legendája, Beckenbauer korábbi csapattársa és barátja a Bildnek úgy nyilatkozott, nagyszabású megemlékezést szerveznek pénteken, amikor az Allianz Arénában a Bayern München–Hoffenheim-összecsapással elkezdődik a Bundesliga tavaszi szezonja.

A német lap úgy tudja, hogy Rummenigge már beszélt Uli Hoenesszel, a bajor klub másik ikonjával, hogy megszervezzék a müncheni búcsút. A Bayern elöljárói kedden egyeztetnek a további részletekről.

Berti Vogts világ- és Európa-bajnok labdarúgó, aki kortársa volt a Császárnak, a Rheinischen Postnak azt mondta, hogy a német szövetségnek különleges módon kéne tisztelegnie Beckenbauer előtt.

„Fontos, hogy ne felejtsék el a nevét a labdarúgók következő generációi. Talán a DFB-nek el kellene gondolkodnia azon, hogy a Német Kupát Franz Beckenbauerről nevezze el” – fogalmazott Vogts, aki az 1990-es vb-n segédedzője volt Beckenbauernek, majd szövetségi kapitánnyá lépett elő.

Többek között Lionel Messi is posztolt az Instagram-oldalán a Császárról. Az argentin klasszis a történetében osztott meg egy képet Beckenbauerről.

A német legenda 2014-ben – amikor Németország legyőzte Argentínát a világbajnokság döntőjében – úgy nyilatkozott, hogy Messi a világ legjobb játékosa, a tehetsége, a mozgása, a képességei rendkívüliek.

A Beckenbauerről készült dokumentumfilm (német nyelven) Magyarországon is elérhető, ide kattintva

(Borítókép: Karl Heinz Rummenigge [b] és Franz Beckenbauer [j] 2015. május 9-én. Fotó: Pressefoto Ulmerullstein bild / Getty Images Hungary)

Rovatok