Index Vakbarát Hírportál

Sallai Roland a Bundesliga legjobbjai között a neves szaklapnál

2024. január 9., kedd 11:46

A patinás Kicker igencsak elismerően írt Sallai Rolandról, a Freiburg magyar válogatott szélsőjét posztja legjobbjai közé választotta be.

A lapnál a Bundesliga hétvégi újraindulása előtt posztonként rangsorolják a német élvonal legjobb játékosait, ezúttal pedig a szélsők mezőnye került terítékre.

Ebben a kategóriában egy világklasszist nevezett meg a Kicker, Leroy Sanét. A Bayern München futballistájánál kiemelik, hogy a bajnokságban eddig 15 meccsen nyolc gólt és kilenc gólpasszt jegyzett, fizikai állapotát tekintve egy „gép”, amit jól jelez, hogy a klubja mind a 23 meccsén pályára lépett, ahogyan a német válogatott hat fellépésén is játszott.

Csupán egy rossz meccse volt (ahogy az egész Bayernnek a Frankfurttól elszenvedett 5–1-es zakó során), és szűk kétharmados mutatóval került be egyedüliként ebbe a kategóriába.

Eggyel lejjebb, a nemzetközi klasszisok között is egy játékost találunk, a stuttgarti Chris Führich. A 26 éves balszélsővel kapcsolatban kiemelik, hogy rendkívül látványos, amikor támadásba lendül, mozgékonyságával és finom stílusával levédekezhetetlen a legtöbb védelem számára. Ha viszont sikerül lelassítani a játékát, akkor bajban lehet (mint a Bayern ellen), ezért nem került még egy polccal feljebb az öt gólnál és öt gólpassznál járó német játékos.

Az utolsó kategóriába a nemzeti klasszisok kerültek, egészen pontosan heten: Jan-Niklas Beste (Heidenheim), Kingsley Coman (Bayern München), Eren Dinkci (Heidenheim), Amine Adli (Leverkusen), Vincenzo Grifo (Freiburg), Donayll Malen (Dortmund) és Sallai Roland.

A Freiburg magyar válogatottban is remeklő szélsőjével kapcsolatban megjegyzik, hogy a szezon első felében meggyőzőbb volt, mint a másodikban. Gyors, jól cselező futballistaként jellemzik, aki már öt gólt szerzett az idény során, ugyanakkor hiányolják tőle a kiegyensúlyozott jó játékot. Azt is hozzáteszi a Kicker, hogy sérülések miatt öt találkozót is kihagyni kényszerült.

Sallai kulcsszerepet játszott a magyar válogatott 2023-as remek menetelésében, Bulgária ellen még csak remek játékával, Litvánia ellen itthon bombagóllal járult a sikerhez, ahogyan a szerbek elleni 2–1-es siker során is. Eredményes volt még a csehek elleni felkészülési meccsen, és gólpasszt adott a szerbiai és litvániai Eb-selejtező összecsapáson is. Az utolsó két selejtezőn sérülés miatt nem tudott pályára lépni az elsőséget veretlenül kiharcoló gárdában. 

(Borítókép: Christian Kaspar-Bartke/Getty Images)

Rovatok