Index Vakbarát Hírportál

Újabb fejezetéhez ért a soha véget nem érőnek tűnő Mbappé-saga

2024. január 10., szerda 13:18

A francia sportsajtónak állandó témát jelent Kylian Mbappé jövője. Az élvonalbeli francia labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain elnöke, Nasszer al-Kelaifi most az RMC Sportnak azt mondta, ha rajta múlik, Kylian Mbappé azután is marad a klubnál, hogy júniusban lejár a szerződése.

Az ESPN forrásai szerint Mbappé a következő hetekben dönt klubjövőjéről, a Real Madrid, Liverpool kettős közül kerülhet ki az új csapata, amennyiben úgy dönt, hogy elhagyja a francia fővárost.

A PSG továbbra is nagyon szeretné megtartani Mbappét, aki a klub gólrekordere. Ugyanakkor nem aktiválják az egyéves hosszabbítási opcióját, ami azt jelenti, hogy a Bosman-szabály értelmében szabadon tárgyalhat más klubokkal egy esetleges nyári átigazolásról.

Nézze, azt akarom, hogy Kylian Mbappé itt maradjon velünk a PSG-nél. Ő a világ legjobb játékosa, és ez a klub a legmegfelelőbb számára. Központi szerepet játszik a projektünkben. Követtünk el hibákat a múltban, ez normális. Most egy fiatal csapatunk van, francia játékosokkal, türelmesek vagyunk velük szemben. A játékrendszerünk is megváltozott, és most öröm nézni ezt a csapatot. Csapatként támadunk, csapatként védekezünk, ez csodálatos

– mondta al-Kelaifi a Mbappé jövőjét firtató kérdésre válaszolva.

A Real Madrid határozott választ vár Mbappétól, akit már többször hívott a királyi gárda. 2022-ben hosszú tárgyalásokat folytattak Mbappéval a madridiak, aztán a csatár végül úgy döntött, hogy Párizsban marad.

Annak ellenére, hogy hétfőn Franciaországban olyan hírek jelentek meg, miszerint Mbappé megegyezett a Real Madriddal, az ESPN forrásai szerint még nem született megállapodás, de a kapcsolat ettől függetlenül nem szűnt meg a felek között.

Rovatok