Index Vakbarát Hírportál

Botrányos jelenet vezette fel Szaúd-Arábiában a Real meccsét – videó

2024. január 11., csütörtök 09:47

Méltatlan jelenetsorral kezdődött a Real Madrid Atlético Madrid elleni Spanyol Szuperkupa-elődöntője, a rijádi mérkőzésen a közönség pfújolással reagált a Franz Beckenbauer tiszteletére elrendelt gyászszünetre.

A német futball legendás Császára vasárnap, családja körében hunyt el. Egyike volt azon három személynek, aki játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnoki címet tudott szerezni, a kétszeres aranylabdás érdemeiről naphosszat lehetne értekezni, és az sem véletlen, hogy kis túlzással mindenki, aki a labdarúgás világában érintett, elbúcsúzott tőle. 

Így készültek a Spanyol Szuperkupa szerdai elődöntőjére is, a gyászszünetet ugyanakkor méltatlan jelenet kísérte, a szaúdi lelátókról füttyszó szűrődött be a megemlékezés során.

Disgusting scenes as Saudi Arabia fans whistle during the minute silence for Franz Beckenbauer before Real Madrid vs Atletico Madridpic.twitter.com/rf3GmD2mnO

— Total Football (@TotalFootbol) January 10, 2024

A mérkőzésen Toni Kroos sem maradt ki a szórásból, folyamatosan pfújolta őt a rijádi közönség.

Az előzmény minden bizonnyal az volt, hogy a fél Európa által csábított spanyol titán, Gabri Veiga a Napolival állítólag már megkötött egyezségét is elengedte, hogy Szaúd-Arábiába szerződjön, amit a Real Madrid német középpályása úgy aposztrofált, hogy szégyen, továbbá arról beszélt, hogy ezzel lépést tett karrierje érdemi lezárása felé.

A 2014-es világbajnok játékost ugyanakkor ez a reakció a legkevésbé sem zavarta a jelek szerint, a közösségi felületein ugyanis azt írta:

„Ez mókás volt, csodálatos közönség” – és még egy szívecskés szemű emojit is hozzábiggyesztett.

A találkozót hosszabbítás után 5–3-ra megnyerte a Real Madrid, így bejutott a fináléba, ahol az ellenfele a csütörtöki Barcelona–Osasuna győztese lesz.

(Borítókép: Yasser Bakhsh / Getty Images)

Rovatok