Index Vakbarát Hírportál

Az örmény támadó édesapja 300 ezer eurót fizethetett, hogy fia a Fradi játékosa legyen

2024. január 13., szombat 16:41

Orosz sajtóértesülések egybehangzóan jelentették, hogy a honi labdarúgó-élvonalban szereplő Nyizsnyij Novgorod alapembere, Edgar Szevikjan hamarosan a Ferencváros játékosa lesz. Az örmény válogatott kivásárlási ára 1,1 millió euró, lapunk úgy tudja, a klub „csak” 800 ezer eurót fizet érte, a további 300 ezer eurót a támadó édesapja teszi le az asztalra.

A mindössze 22 esztendős támadó a Lokomotyiv Moszkvában és a spanyol Levantéban nevelkedett, majd 2022 nyarán igazolt Oroszországba. A moszkvai születésű, de örmény válogatott támadó meghatározó játékossá nőtte ki magát a Nyizsnyij Novgorodban, játékjogát pedig a francia Nantes és a Krasznodar is meg akarta szerezni, de úgy néz ki, a magyar rekordbajnok lett a befutó. 

Orosz sajtóértesülések arról számoltak be, hogy a Ferencváros kifizette a támadó kivásárlási árát, amely 1,1 millió euró volt, ezt az információt pedig a zöld-fehérek ügyeiben jártas ulloi129.hu is megerősítette.

Az Index információi szerint az FTC „csak” 800 ezer eurót tett le az asztalra, ezért a klubváltás érdekében a támadó édesapja – aki mindenképp azt szerette volna, hogy fia Budapestre igazoljon – fizette ki a fennálló összeget. 

Az ügyben megkerestük a Ferencváros labdarúgócsapatát is, kívánja-e kommentálni értesüléseinket, amennyiben választ kapunk, frissítjük cikkünket. 

Edgar Szevikjan piaci értéke a Transfermarkt becslése szerint 1,8 millió euró, jelenlegi csapatában 40 mérkőzésen lépett pályára, és nyolc gólt szerzett. 

A transzfernek azért is lehet valóságalapja, mert Hajnal Tamás sportigazgató nemrégiben azt nyilatkozta, még várható a téli átigazolási időszakban új támadó érkezése, azok után, hogy a csapat már leigazolta Kenan Kodrót a Fehérvártól. Szevikjan az örmény válogatott színeiben már négyszer pályára lépett. 

Rovatok