Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea nyolc éve tartó negatív sorozatot szakított meg a városi rangadón

2024. január 13., szombat 15:48

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 21. fordulójában a Chelsea 1–0-ra legyőzte hazai környezetben a városi rivális Fulham csapatát. A játéknap hátralévő – egyetlen – mérkőzésén a címvédő Manchester City a Newcastle United vendége lesz.

Londoni rangadóval rajtolt a Premier League 21., „csonka fordulója”, mivel a hétvégén mindössze négy élvonalbeli mérkőzést rendeznek a szigetországban. Egyik csapat sem hangolt jól a találkozóra, mivel mindkettő érdekelt volt a Ligakupa hétközi elődöntőjében, de egyik fél sem nyert, sőt vereséggel zárták az első mérkőzéseket. A Chelsea a másodosztályú Middlesbrough ellen maradt alul, míg a Fulham a tartalékos Liverpool otthonában szenvedett vereséget – az elődöntő első felvonásain. 

A londoni csapatok szombat kora délutáni mérkőzését a Chelsea kezdte aktívabban, de az első komolyabb védést a hazaiak kapusának, Djorde Petrovicsnak kellett bemutatnia Harry Wilson próbálkozását követően. A Chelsea szerb hálóőre a jobb alsóból piszkálta ki a távolról, nagy erővel érkező labdát. 

A folytatásban többet volt a labda a londoni kékeknél, de a minőségibb helyzeteket inkább a Fulham dolgozta ki. Ennek ellenére a játékrész utolsó pillanataiban Issa Diop szabálytalankodott felelőtlenül saját tizenhatosán belül, amit Anthony Taylor játékvezető észlelt, és a büntetőpontra mutatott. A pontrúgást Cole Palmer magabiztosan értékesítette, a kapu bal oldalába emelve a labdát. 

A második játékrészben az elsőhöz hasonlóan alakult a játék képe, egyik oldalon sem alakult ki ziccer, de többnyire a Fulham volt a kezdeményezőbb fél, a Chelsea inkább őrizte az eredményt. A 73. percben Raul Jiménez kezelte le a labdát a kapu előterében, majd laposan lőni is tudott, de Petrovics újabb bravúrral tette a dolgát, és hárította a próbálkozást.

A rendes játékidő utolsó perceiben felívelésekkel és két, szélről érkező beadással próbált esélyt kialakítani a Fulham, a labda többször a kapu előtt flipperezett, de végül konkrét lövésig nem jutott el a vendégcsapat, tisztázott a hazai védelem. 

Így 2016 után első alkalommal nyitott bajnoki győzelemmel naptári évet a Chelsea, amely ideiglenesen a tabella nyolcadik helyéig kapaszkodott fel. A játéknap másik mérkőzésén a Manchester City a Newcastle United vendége lesz. 

ANGOL PREMIER LEAGUE, 21. FORDULÓ

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok