Index Vakbarát Hírportál

Két gólt kapott két perc alatt, mégis kulcsfontosságú mérkőzést nyert a Man. City

2024. január 13., szombat 20:37

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 21. fordulójában a címvédő Manchester City fordulatos mérkőzésen 3–2-re nyert a Newcastle United otthonában. A játéknap másik mérkőzésén a Chelsea szűk győzelmet aratott a Fulham ellen.

Londoni rangadóval kezdődött a Premier League 21. fordulója, amelyet két héten keresztül rendeznek – ezen a hétvégén mindössze négy találkozóval. A játéknap nyitányán a Mauricio Pochettino vezette Chelsea hazai pályán fogadta a városi rivális Fulham csapatát, és győzte le 1–0-ra. A londoni kékek sikerükkel 2016 óta először arattak győzelmet naptári év első bajnoki mérkőzésén. 

A második mérkőzésen a bajnoki címvédő Manchester City látogatott a Newcastle United otthonába. Pep Guardiola csapata nem számíthatott könnyű mérkőzésre, egyrészt azért, mert a Newcastle stadionjában egyik csapat sem számít egyértelmű esélyesnek, másrészt pedig azért, mert még mindig nélkülöznie kellett a csapat gólvágóját, Erling Haalandot. Sőt a problémákat tovább tetézte, hogy a mérkőzés elején megsérült a City kapusa, Ederson, a helyét kényszerű csere után Ortega vette át. 

A második percben egyébként már megzörrent a vendégcsapat hálója, de Sean Longstaff leshelyzeten volt, mielőtt a kapuba talált volna, így gólját érvénytelenítette a videobíró. A másik oldalon viszont érvényes gól született: Kylie Walker lőtte a labdát a kapu elé Bernardo Silva irányába, aki sarokkal szenzációs gólt szerzett, 0–1!

Nem örülhetett viszont sokáig a vendégcsapat, szűk 10 perccel később Bruno Guimaraes készített Alexander Isak elé, a svéd támadó pedig megőrizte hidegvérét, és a jobb felső sarokba lőtt. És ha egy üzlet beindul! Alig telt el egy perc, 

Anthony Gordon kapta a labdát a bal szélen, Walker csak hátrált előtte, így egy csel után jobb lábbal gyönyörű gólt csavart Ortega kapujába, 2–1!

A Newcastle két perc alatt két gólt szerzett, amellyel megfordította a mérkőzést. A második félidő elején Miguel Amiron látszólag kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, de végül a játékvezető nem ítélt büntetőt a vendégcsapat javára. A folytatásban inkább a Manchester City volt a kezdeményező fél – főleg annak tudatában, hogy hátrányban volt – az utolsó fél órára ráfordulva pedig Walker küldött remek labdát Foden irányába, de az angol válogatott támadó nem tudta átjátszani a védelmet, és elvesztette a labdát.

A 69. percben csereként lépett pályára Kevin De Bruyne, aki hamar elhozta a remélt változást a pályán. A belga válogatott középpályás kapta a labdát a tizenhatos előterében, cipelte egy darabig, majd jobb lábbal, laposan lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát, 2–2! A City sztárjának lövése éppen elfért Dubrovka kezei mellett.

És amikor már mindenki azt gondolta, hogy döntetlennel végződik a mérkőzés, érkezett a csereként beálló Oscar Bobb, aki De Bruyne beadást kezelte le tökéletesen a büntetőterületen belül, és lőtte ki védhetetlenül a kapu közepét, 2–3. A Manchester City ezzel fordított a második félidőben, és megnyerte a kulcsfontosságú mérkőzést. Pep Guardiola csapata a tabella második helyére lépett fel, két ponttal lemaradva a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpool mögött.

ANGOL PREMIER LEAGUE, 21. FORDULÓ

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok