Index Vakbarát Hírportál

Benzema-bomba: nem tért vissza szaúdi csapatához a vakációról a francia sztár!

2024. január 14., vasárnap 07:10

Újabb hajszálrepedés a szaúdi Pro League kívülről csillogó-villogó márványhomlokzatán: Karim Benzema, a bajnoki címvédő al-Ittihad francia aranylabdás labdarúgója nem jelent meg pénteken a csapat első edzésén az év végi vakációt követően, és ezért Marcelo Gallardo edző nem vitte el a centert a dubaji edzőtáborba.

Az al-Ittihad játékosainak pénteken, január 12-én kellett volna gyülekezniük Dzsiddában a karácsony-újévi szünetet követő első edzésen. A csapat legnagyobb sztárja, a francia Karim Benzema azonban nem jelent meg a kötelező találkozón, ezért Marcelo Gallardo, az egylet argentin edzője úgy döntött, nem viszi el a 2022-es év aranylabdását a dubaji edzőtáborba. 

Benzemával már korábban is voltak problémák, de ezeket eddig a szőnyeg alá söpörték, most azonban betelt a pohár. A francia csatárt rengeteg kritika érte az al-Naszr elleni december 26-i rangadó után, amelyet hazai pályán 5-2-re elvesztett az al-Ittihad, amely a hetedik helyen szerénykedik a bajnokságban. 

Azon a meccsen Benzema észrevehetetlen volt, miközben a másik oldalon Cristiano Ronaldo, az egykori madridi klubtárs és Sadio Mané két-két gólt lőtt. 

Most derült ki, hogy decemberben Benzema már három edzésről igazolatlanul hiányzott.

Eddig 15 bajnoki mérkőzésen szerepelt az al-Ittihad csapatában, és 9 gólt szerzett, valamint 5 gólpasszt adott.

Benzemát annyi kritika érte az al-Naszr elleni meccs után, hogy megszüntette a több millió követővel rendelkező Instagram-profilját.

Benzema évi százmillió eurós fizetésért szerződött három évre az al-Ittihadhoz, és ezenfelül még húszmilliót kap azért, hogy a 2030-as világbajnokság nagykövete legyen. 

A Marca információi szerint Benzema arra hivatkozik, hogy azért nem tudott pénteken csatlakozni csapatához, mert Mauritius szigetén üdül, és a szigetet sújtó ciklon miatt a repülőjáratok nem indultak el Dzsidda felé. 

Nem is olyan régen Jordan Hendersonról, a Liverpool korábbi kapitányáról kaptak szárnyra olyan hírek, hogy nem érzi jól magát Szaúd-Arábiában, és el akar távozni az el-Áttifák FC-től. 

(Borítókép: Karim Benzema 2023. december 23-án. Fotó: Yasser Bakhsh / Getty Images Hungary)

Rovatok