Index Vakbarát Hírportál

Pillanatok alatt megtalálta a Roma a kirúgott Mourinho utódját

2024. január 16., kedd 09:51

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma menesztette José Mourinhót a vezetőedzői állásából, a helyét pedig az idény végéig az együttes korábbi játékosa, Daniele De Rossi veszi át.

Mourinho 2021-ben csatlakozott a fővárosi csapathoz, és a szurkolók kedvencévé vált, 2022-ben megnyerte az Európa-konferencialigát, majd az elmúlt szezonban az Európa-liga döntőjébe vezette a csapatot.

A Milan ellen elszenvedett vereség után azonban a Roma visszacsúszott a tabella kilencedik helyére, ez pedig már sok volt a klubvezetőségnek. A szurkolóknak az is nagyon fájt, amikor január 10-én a csapat kikapott a városi rivális Laziótól az olasz kupában.

Szeretnénk megköszönni Josénak a klubnál végzett munkáját, mindig nagyszerű emlékeink lesznek a Románál töltött időszakáról, de úgy gondoljuk, hogy az azonnali váltás a klub érdekeit szolgálja. A legjobbakat kívánjuk Josénak és segítőinek a jövőbeni munkájukhoz

– áll a klub rövid közleményében.

A Roma szombaton a Veronát fogadja. A csapat egyébként csak öt pontra van a negyedik helyezett Fiorentinától és a Bajnokok Ligája-helytől.

Az olasz gárdát az idei szezonban sérülések hátráltatják, Tammy Abraham elülső keresztszalag-sérüléssel bajlódik, hozzá hasonlóan Chris Smalling sem volt bevethető sokszor a térde miatt.

Paulo Dybala a Milan ellen hiányzott, de az Afrika- és Ázsia-kupa miatt is sokat kellett variálnia a portugál edzőnek, mert több játékosa is elutazott a nevezett tornákra.

A Roma az Európa-ligában a holland Feyenoorddal találkozik a nyolcaddöntőbe kerülésért február 15-én és 22-én.

Mourinho – aki a Portóval és az Interrel is megnyerte a Bajnokok Ligáját – a Roma történetének 60. vezetőedzője volt, utódjáról a klub későbbre ígért tájékoztatást.

Frissítés: Fabrizio Romano olasz átigazolási guru szerint a Roma egyik klublegendája, a játékosként világbajnokságot is nyerő Daniele De Rossi veheti át a csapat irányítását. Igaza lett, De Rossi lett a csapat vezetőedzője az idény végéig.

Rovatok