Index Vakbarát Hírportál

A Fradi hivatalosan is szerződtette az örmény válogatott támadót

2024. január 17., szerda 16:34

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a hivatalos honlapján bejelentette Edgar Szevikjan szerződtetését.

A 2001-ben Moszkvában született, de örmény válogatott futballista átigazolása napok óta a levegőben lógott, az ügy végére szerdán került pont.

Felmenői örmények, ő maga örmény–orosz kettős állampolgár. Ötéves korában a Lokomotiv Moszkvában kezdett el futballozni, ahonnan 16 évesen a Levante együtteséhez került. A spanyol klub második csapatában két év alatt 44-szer lépett pályára, ezeken a találkozókon négyszer volt eredményes  – mutatta be új futballistáját a Ferencváros.

Spanyolországban az első csapatban is bemutatkozhatott, majd a Nyizsnyij Novgorodhoz igazolt. Oroszországban 40 mérkőzésen kapott szerepet, nyolc gólt lőtt és egy gólpasszt jegyzett – teszi hozzá a klubhonlap.

Fradi.hu a beszámolójában kiemeli, hogy Szevikjan végigjárta az orosz utánpótlás-válogatottakat, majd az örmény nemzeti csapat mellett döntött. Válogatott színekben 2023 őszén mutatkozott be, azóta négyszer húzhatta magára a címeres mezt.

Orosz lapértesülések szerint korábbi klubja 1,1 millió euróért értékesítette a mindkét szélen és támadóként is bevethető futballista játékjogát, ebből az összegből viszont csak 800 ezer eurót kellett a magyar rekordbajnoknak kifizetnie. 

(Borítókép: Fradi.hu)

Rovatok