Index Vakbarát Hírportál

Aggódhatnak Liverpoolban: Mohamed Szalah megsérült

2024. január 19., péntek 11:32

Aggódhatnak Liverpoolban, ugyanis a jelenleg még mindig nem egészséges Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató labdarúgócsapat egyiptomi sztárja, Mohamed Szalah csütörtökön, a Ghána elleni Afrikai Nemzetek Kupája-mérkőzésén sérülést szenvedett, és emiatt idő előtt kellett elhagynia a pályát. A diagnózisról szóló első hírek alapján a csatár combizmával van baj. A történteket már az angol klub is kommunikálta hivatalos felületein, sőt a klub vezetőedzője,  Jürgen Klopp is reagált. 

Szalah az első félidő végén combfájdalomra panaszkodva kért cserét, és sántikálva hagyta el a pályát. Majd jött is az újabb csapás Egyiptomnak: Mohammed Kudus távoli lövéséből Ghána vezetést szerzett, így a második félidőben már Szalah nélkül kellett fordítani a csapatnak. 

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano X (korábbi nevén Twitter) felületén azt írta: 

Tegnap este felhívtam, még mindig fájt a lába. Tudjuk, hogy ő nem szokott színészkedni, tehát ha cserét kér, akkor nagy baj van. Még várjuk a pontos diagnózist.

A kulcsemberét elvesztő Egyiptom a 69. percben kiegyenlített, de nem volt sokáig ikszes az állás:  Kudus  ismét betalált. Néhány perccel később a Nantes játékosa,  Mosztafa Mohamed  révén ismét egyenlített Egyiptom, a mérkőzés végül döntetlennel ért véget (2–2). 

A hétszeres bajnok, legutóbb 2022 elején döntős egyiptomiak portugál szövetségi kapitánya, Rui Vitória azt mondta: egyelőre túl korai bármit is mondani Szalah állapotáról és sérülésének súlyosságáról.

Úgy gondolom, nem nagy a gond. Természetesen azért közben meg aggódunk, és abban bízunk, hogy nem súlyos a sérülés. Szalah a világ egyik legjobb játékosa, és szeretnénk, ha mindig pályán lenne

– fogalmazott a kapitány.

A kontinensbajnokságon Egyiptom két mérkőzés után két ponttal a B csoport második helyén áll a Zöld-foki-szigetek mögött, hétfőn éppen ellenük játszanak a továbbjutásért. Ghána előtt Mozambikkal is 2–2-es döntetlent játszottak, utóbbin Szalah a 97. percben értékesített büntetővel mentett pontot övéinek.

A hat négycsapatos csoportból az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem a kontinensviadalon, amelynek Elefántcsontpart a házigazdája. A döntőt február 11-én, Abidjanban játsszák.

Rovatok