Index Vakbarát Hírportál

Dárdai Pált elöntötték az érzelmek, potyogtak a könnyek Berlinben

2024. január 21., vasárnap 14:53

Vasárnap kora délután a Hertha BSC hazai pályán fogadta a Fortuna Düsseldorf együttesét a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga 2.) 18. fordulójában. A berliniek most játszották az első tétmeccsüket Kay Bernstein klubelnök váratlan halála óta, akiről méltóképp megemlékeztek a szurkolók. A kezdőrúgás előtt aztán különösen érzelmessé vált a hangulat az Olimpiai Stadionban.

A Hertha kedden jelentette be Kay Bernstein halálát, aki mindössze 43 éves volt. A korábbi Hertha-ultra 2022 nyara óta volt a berlini klub elnöke.

Bernstein múlt hét csütörtökön elutazott a Hertha spanyolországi edzőtáborába a csapattal, és a beszámolók szerint nagyon jó hangulatban beszélgetett a stábtagokkal és a játékosokkal.

Hétfőn állítólag este 11 óra körül feküdt le, de kedd reggel már nem ébredt fel, értesült a Bild. A német kiadvány úgy tudja, hogy szívroham okozhatta a klubvezető halálát.

Számos Hertha-szurkoló már vasárnap reggel elindult otthonról, hogy részt vegyen a Bernstein tiszteletére rendezett gyászmeneten. A német rendőrség közlése szerint 7000 ember vett részt a megemlékezésen.

Az emberek reggel gyülekeztek a Theodor-Heuss-Platzon. A rendőrség a tér egyes részeit lezárta az autóforgalom elől.

Eközben a stadionban a Hertha játékosai gyászszalaggal a karjukon futottak ki a gyepre a bemelegítés előtt.

Nem lehet szavakba önteni, milyen nehéz volt az elmúlt néhány nap számunkra. Nyomasztó a légkör, nem könnyű ilyen helyzetben játszani

nyilatkozta a mérkőzés előtt Dárdai Pál. A magyar tréner korábban úgy fogalmazott, mindenkit sokkolt a klubelnök halála.

Nem sokkal a kezdés előtt a rajongók teli torokból elénekelték a Hertha himnuszát, miközben a néhai elnökről készült fényképek jelentek meg a stadion kivetítőjén.

A stadion hangosbemondója ezután tartott egy rövid beszédet, amit a következő szavakkal zárt:

Kedves Kay, örökre a szívünkben maradsz!

Ezt követte az egyperces néma gyászszünet, amikor is szem nem maradt szárazon.

A stadion körül különböző emlékhelyeket állítottak fel, ahol a szurkolóknak lehetőségük van virágot elhelyezni és részvétnyilvánító üzeneteket hátrahagyni. Emellett egy virágkoszorút is elhelyeztek Bernstein szokásos helyén a főlelátón, és a háttámlára akasztották tipikus kék-fehér edzőkabátját, amelyet szinte minden alkalommal viselt.

A mérkőzés első találatát a bosnyák Haris Tabakovic szerezte, aki az elhunyt klubelnöknek ajánlotta a gólját. A mérkőzés végül 2–2-es döntetlennel ért véget.

Rovatok