Index Vakbarát Hírportál

Fordulat José Mourinho ügyében, úgy fest, még sincs meg az új klubja

2024. január 21., vasárnap 10:20

Aki azt hitte, hogy José Mourinho karrierjének végét jelenti a menesztése az AS Romától, az nagyobbat nem is tévedhetne. Még egy hét sem telt azóta, hogy kirúgták a Farkasoktól, a Különleges szóban máris elígérkezett az Es-Sabáb FC (angolosan: Al-Shabab) rijádi klubhoz. Mellesleg ne higgyük, hogy dicstelenül távozott Rómából, a közönség szerette a mestert, ahogy azt a Verona elleni hazai bajnokin is kifejezték.

José Mourinhót a hét elején, a Milantól elszenvedett 3–1-es vereség után menesztette a Serie A kilencedik helyén álló AS Roma vezetősége. A közönség azonban a felemás eredmények ellenére szerette a mestert, a rajongók hálásak voltak a 2022-ben elnyert Európai Konferencia-liga-serlegért és a 2023-as döntőbe jutásért az Európa-ligában. Hálájukat kifejezték a mester távozása utáni első hazai meccsen, a Hellas Verona elleni 2–1-es győzelem közben:

A Curva Sud, a római B közép azt írta a transzparensre, hogy megtiszteltetés volt 30 hónapig a klubnál tudni a mestert.

No, mindegy, az élet megy tovább, olyannyira, hogy Mourinhót bizonyos homályos honlapok hírbe hozták még a Ferencvárossal is.

Mostanra azonban kiderült, hogy mindez nem több alaptalan pletykánál, a Daily Mirror ugyanis most azt írja, hogy a portugál mester szóban már megállapodott a szaúdi Pro League-ben jelenleg a 11. helyen álló al-Shabab klubbal. 

Mourinho egyébként már római edző korában célozgatott egy olyan, Szaúd-Arábiából érkezett ajánlatra, „amelyhez foghatót futballedző még sohasem kapott”, ő azonban akkor visszautasította. Azok a bizonyos hírek az Al-Hilal ajánlatáról szóltak, és ha minden igaz, heti 500 000 fontot kínáltak a portugálnak, aki akkor még hű maradt az AS Romához. Most azonban a szaúdi Asharq Al-Awsat nevű lap azt írja, hogy az Al-Shahabbal már küszöbön áll az aláírás. 

A SZAÚDI ÚJSÁG SZERINT DOMENICO TITE, AZ AL-SHABAB SPORTIGAZGATÓJA CSÜTÖRTÖKÖN ZOOMON KERESZTÜL BESZÉLGETETT MOURINHÓVAL, SZÓBAN MEG IS ÁLLAPODTAK, ÉS AZ EDZŐ A KÖZELI NAPOKBAN MEG IS ÉRKEZIK RIJÁDBA.

Az Al-Shababnak Igor Biscan, az egykori Liverpool-játékos volt a szakvezetője, de a horvátot a gyenge bajnoki szereplés miatt menesztették. A csapat két legismertebb játékosa jelenleg Yannick Carrasco, aki korábban az Atlético Madridban futballozott és Éver Banega, a Sevillából.

Frissítés: Fabrizio Romano olasz transzferguru vasárnap kora délután arról írt, hogy José Mourinho mégsem ír alá az al-Shababhoz. Továbbra is kérdés tehát, hogy melyik csapat kispadjára ül le legközelebb a „Special One”.

Rovatok