Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik rekorder csapata bejutott a döntőbe

2024. január 25., csütörtök 08:39

A kilenc sikerével Ligakupa-rekorder Liverpool bejutott a mostani kiírás fináléjába, miután az elődöntő hazai egygólos győzelmét követően idegenben döntetlent játszott a Fulhammel. Szoboszlai Dominik sérülése miatt ezt az összecsapást még a partvonalon kívülről szemlélhette csak.

A két csapat január 10-én játszotta a párharc első mérkőzését, akkor az Anfielden a londoniak a 19. percben Willian révén jutottak előnyhöz, de a második félidő derekán Curtis Jones és Cody Gakpo három perc alatt fordított Darwin Núnez előkészítései után.

A magyar válogatott csapatkapitánya az újévi meccsen szenvedett combsérülése miatt akkor, és a szerdai visszavágón sem állhatott klubja rendelkezésére, de az együttes kommunikációja szerint a hétvégén már visszatérhet a pályára.

Az elődöntő londoni visszavágóján ezúttal a Mersey-parti csapat kezdett jobban,  Luis  Díaz a 11. percben betalált, és bár a 77. percben  Issa Diop  válaszolni tudott, a fordítás ezúttal elmaradt, így 3 2-es összesítéssel a Liverpool került a fináléba.

A másik ágon a Chelsea jutott a fináléba, amely az elődöntőben előbb 10-ra kikapott vendégként a Middlesbrough-tól, majd kedden 61-re nyert otthon.

A döntőt február 25-én rendezik a londoni Wembley Stadionban. A Liverpool kilenc sikerével a sorozat rekordere, a Chelsea hatodik sikerével a képzeletbeli dobogó harmadik fokán álló és címvédő Manchester Unitedet érheti be. A második a Manchester City nyolc győzelemmel. 

Angol Ligakupa

elődöntő, visszavágó

Fulham–Liverpool 1–1 (Diop 77., ill. L. Díaz 11.) 

A fináléban (február 25.)

15.30: Chelsea –Liverpool

(Borítókép: Nigel French / Sportsphoto / Allstar via Getty Images)

Rovatok