Index Vakbarát Hírportál

A Manchester City megszerezte az új Messit – hivatalos

2024. január 25., csütörtök 13:33

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City a hivatalos felületein bejelentette Claudio Echeverri szerződtetését.

A 18. életévét január 2-án betöltő futballista 2028 nyaráig szóló egyezséget kötött az előző idényben bajnokságot, FA-kupát és Bajnokok Ligáját, az új kiírásban európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyerő együttessel.

A River Plate-től érkező fiatal argentin támadó a világ egyik, ha nem a legígéretesebb fiatal futballistája, így nem meglepő módon sorban álltak érte a topklubok is.

AZ U17-ES VÁLOGATOTTAL A DÉL-AMERIKAI KONTINENSVIADALON TÁRSGÓLKIRÁLY ECHEVERRI AZ ÉV VÉGI KOROSZTÁLYOS VILÁGBAJNOKSÁGON IS REMEKELT, UGYANCSAK ÖTSZÖR VOLT EREDMÉNYES, KÖZTE A BRAZILOK ELLENI NEGYEDDÖNTŐS MESTERHÁRMASSAL.

A 171 centiméter magas irányító játékjogát a Sky Sports beszámolója szerint 12,5 millió fontért, valamint különböző bónuszokért kaparintotta meg.

A klub hozzáteszi, hogy a naptári évet a River Plate-nél tölti, mielőtt 2025 januárjában csatlakozik az angol együttes keretéhez.

We are pleased to announce we have completed the signing of Claudio Echeverri from River Plate

Claudio has signed a contract until June 2028 but will remain at River before moving to the Etihad Stadium in January next year.

More info

— Manchester City (@ManCity) January 25, 2024

Ez az átigazolás kísértetiesen hasonlít a szintén nem égimeszelő Julián Álvarez (170 cm) történetére, őt 2022 januárjában szerződtette öt és fél évre a City, hogy aztán kölcsönben még a Rivernél töltsön hat hónapot, mielőtt az angoloknál lehetőséget kapott. Álvarez azóta gyakorlatilag minden trófeát megnyert hazájával és klubjával.

(Borítókép: Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Rovatok