Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominikék menedzsere bejelentette, az idény végén távozik

2024. január 26., péntek 11:59

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool a hivatalos felületein bejelentette, hogy Jürgen Klopp az idény végén távozik az együttes kispadjáról.

A „vörösök” közleményüket azzal indítják, hogy a német menedzser jelezte a klubvezetés felé, hogy a nyáron távozni szeretne.

Klopp szerda este vezette újabb fináléba, ezúttal a Ligakupa döntőjébe a Mersey-parti együttest, az idényt pedig még befejezi a Liverpoollal, amelynél 2015 októberében nevezték ki menedzsernek.

Regnálása során az együttes Bajnokok Ligáját, FA-kupát, Ligakupát, angol és európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot is nyert, valamint 30 éves átkot megtörve ismét Anglia bajnokaként zárt 2019-ben.

Játszott továbbá BL-döntőt 2018-ban és 2022-ben is, az Európa-ligában pedig 2016-ban vezette fináléig a gárdát.

A mostani kiírásban Szoboszlai Dominik együttese 21 bajnokin 48 pontot szerezve az első helyen áll a Premier League-ben, öt ponttal megelőzve a 20 fellépést teljesítő címvédő Manchester Cityt, valamint ugyancsak öttel megelőzve a hozzá hasonlóan 21-21 meccset játszó Arsenal, Aston Villa kettőst.

A klub hivatalos oldalán Klopp részletezte a döntései okait és annak időzítését, kiemelve, hogy időben lehessen készülni a következő érára.

„Megértem, hogy ez első hallásra jelenleg rengeteg embert sokkol, de természetesen meg tudom magyarázni, legalábbis próbálom megmagyarázni. Imádok mindent ennél a klubnál. Imádok mindent ebben a városban. Imádom a szurkolóinkat, a stábot, mindent. Ugyanakkor, hogy mégis meghoztam ezt a döntést, megmutatja, mennyire meg vagyok arról győződve, hogy ezt a lépést meg kell tennem” – kezdte mondandóját a német szakember.

Hogyan is mondjam? Kifogyok az energiámból. Nincs jelenleg semmi problémám, de természetesen régóta tudtam, hogy ezt a döntést egyszer be kell jelentenem, de hangsúlyozom még egyszer, jelenleg minden rendben van. Tudom, hogy nem tudom ezt a munkát újra és újra elvégezni. Az együtt töltött évek után és azok után, hogy ennyi mindenen átmentünk együtt, egyre nő a szeretet és a tisztelet, és az a legkevesebb, amivel tartozom, az igazság, ami pedig ez

– tette hozzá.

Klopp kiemelte, hogy már novemberben tájékoztatta a csapatot a döntéséről. A munkájával kapcsolatban hozzátette, hogy bár a legtöbb ember csak annyit lát, hogy a pálya szélén van a meccseknél, vagy edzéseket vezényel, valójában minden ekörül forog, és mikor az idény kezdődik, akkorra már meg is tervezte a következő szezont az ember.

Amikor összeültünk a lehetséges átigazolások ügyén, a következő nyári edzőtábor szervezése kapcsán, akkor az a gondolat jött elő, hogy nem vagyok biztos abban, hogy akkor még itt leszek. Ez meglepett, és elkezdtem rajta gondolkodni. Nem akkor kezdődött, de az előző idény különösen nehéz volt, olyan időszakokkal, amikor a legtöbb klubnál már azt mondták volna, hogy »figyelj, köszönünk mindent, de úgy gondoljuk, hogy mindenkinek jobb lenne, ha külön utakon folytatnánk«. Ez itt természetesen nem történt meg. Számomra rendkívül, rendkívül, rendkívül fontos, hogy sikerült az együttest újra helyes útra állítani. Csak ez járt a fejemben. Amikor ráeszméltem, hogy ez megtörtént, ez egy jó csapat, óriási lehetőségekkel és szuper életkorban, szuper karakterekkel és mindazzal, ami itt van, akkor elkezdtem újra magamra gondolni, és ez lett az eredménye. Ez nem olyan, amit meg akartam tenni, csupán az, amit száz százalékig úgy gondolok, hogy a helyes döntés.

Még öt hónap hátravan az idényből, az együttes pedig még minden versenysorozatban áll: a PL-t vezeti, a Ligakupában döntős, az FA-kupában nyolcaddöntős, ahogyan az Európa-ligában is, vagyis bőven van még lehetőség újabb trófeákkal gazdagítani a vitrint.

A klub részéről természetesen mindent köszönnek az 56 éves szakembernek, akinek az irányításával a Mersey-parti együttes visszaemelkedett a világ legjobb klubjai közé.

(Borítókép:  Etsuo Hara/Getty Images)

Rovatok