Index Vakbarát Hírportál

Újrajátsszák a futballrangadót, miután a VAR nagyot hibázott

2024. január 27., szombat 17:02

Teljes egészében újrajátsszák az Anderlecht–Genk-mérkőzést az élvonalbeli belga labdarúgó-bajnokságban (Jupiler Pro League) a videobíró-asszisztens (VAR) bődületes bakija miatt.

A december 23-án lejátszott találkozón Kasper Schmeichel, az Anderlecht kapusa kivédte Bryan Heynen tizenegyesét, a kipattanót aztán Yira Sor bevágta a kapuba. A VAR-szobából azonban rászóltak a játékvezető fülére, hogy Sor még a tizenegyes elvégzése előtt belépett a büntetőterületre. Nathan Verboomen végül érvénytelenítette a találatot, írja a BBC.

Ezzel viszont hibát követett el, mert a visszajátszásokon tisztán látható volt, hogy több Anderlecht-játékos is idő előtt beszaladt a büntetőterületre, tehát a helyes ítélet az lett volna, ha megismételteti a tizenegyest.

A mérkőzést 2–1-re elveszítő Genk óvást nyújtott be, és azt kérte a szövetségtől, hogy játsszák újra a mérkőzést. A fegyelmi bizottság végül felülbírálta a játékvezető bizottság döntését, és műhibára hivatkozva elrendelte a meccs újrajátszását.

A VAR-t rengeteg kritika éri világszerte, legutóbb Spanyolországban pattant ki egy nagyobb botrány a Real Madrid–Almería bajnoki mérkőzés után.

Rovatok