Index Vakbarát Hírportál

Szalai Attila bemutatkozott új csapatában, majd a hibájából gólt lőtt az ellenfél

2024. január 27., szombat 18:10

A Freiburg 3–1-es vereséget szenvedett a Werder Bremen otthonában az élvonalbeli német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 19. fordulójában. A vendégeknél Sallai Roland betegség miatt nem volt bevethető, a csereként beálló Szalai Attila pedig nagyot hibázott a debütáló meccsén. Jó hír Marco Rossi magyar szövetségi kapitánynak, hogy Willi Orbán több mint négy hónap után visszatért az RB Leipzig csapatába.

A Hoffenheimtől kölcsönvett Szalai Attila a 71. percben állt be csereként, és a 93. percig jól játszott, de akkor egy rossz labdaátvétel után röviden adta haza a labdát, amit a Werder Bremen azonnal megbüntetett.

Willi Orbán térde tavaly szeptemberben, a csehek elleni barátságos mérkőzésen sérült meg, azóta egyetlen másodpercet sem játszott a rutinos hátvéd. Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője aztán a 85. percben becserélte a magyar válogatott játékost a Stuttgart ellen 5–2-re elveszített bajnokin – ez azt jelenti, hogy a 31 éves középhátvéd több mint négy hónap után lépett újra pályára tétmérkőzésen, írja az M4 Sport.

A Bayern München 3–2-re diadalmaskodott Augsburgban, de rossz hír Thomas Tuchelnek, hogy a bajorok elveszítették Kingsley Comant, aki súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. Diagnózis még nincs, így egyelőre nem tudni, hogy a francia játékosnak veszélybe került-e az Eb-szereplése szombaton.

Az éllovas Bayer Leverkusen gól nélküli döntetlent játszott a Borussia Mönchengladbachhal, ezzel – a mezőnyben egyedüliként – továbbra is veretlen, ugyanakkor két pontra csökkent az előnye a második helyezett Bayern Münchennel szemben.

A Leverkusen annak ellenére nem tudott győzni, hogy legutóbbi kilenc Bundesliga-meccséből hetet megnyert a Mönchengladbach ellen, és egyszer sem kapott ki, írja az MTI.

Labdarúgás

Bundesliga (19. forduló):

Később:

Pénteken játszották:

Vasárnap játsszák:

Az élmezőny állása: 1. Bayer Leverkusen 49 pont, 2. Bayern München 47 pont, 3. Stuttgart 37 pont, 4. RB Leipzig 33 pont

Rovatok