Index Vakbarát Hírportál

Jót tett Szoboszlainak a kényszerpihenő, fél óra alatt is remek osztályzatokat kapott

2024. január 28., vasárnap 18:34

Szoboszlai Dominik az 55. percben állt be a Liverpool csapatába a Norwich City ellen az FA-kupa negyedik fordulójában, és látszott rajta, hogy majd kicsattan az erőtől és a játékkedvtől. A sérülés sohasem jön jól egy sportolónak, de a pihenő határozottan jót tett a magyar válogatott csapatkapitányának, mert olyan önbizalommal teli, pazar játékot mutatott 35 percben, mint a szezon első három hónapjában. Cserejátékos ritkán kap olyan magas érdemjegyeket, mint honfitársunk.

Mint a versenyló az indítóbokszban, úgy toporzékolt már Szoboszlai Dominik, várva, hogy végre pályára léphessen a január 2-án, a Newcastle elleni meccsen elszenvedett sérülése után. Erre vasárnap délután a Norwich City elleni FA-kupa-mérkőzésen került sor, annak is az 55. percében.

Honfitársunk remekül játszott 35 percen keresztül, adott egy gólpasszt Virgil van Dijknak, volt egy hatalmas bombája, amit Long bravúrral védett, és Darwin Núnez is rúghatott volna egy gólt a magyar középpályás remek passzából. 

Az angol sajtó osztályzatai azt mutatják, hogy a média is nagyon várta már a magyar válogatott csapatkapitányának visszatérését. Szoboszlai rá is szolgált a bizalomra, óriási erősítést jelent a vörösöknek. És akkor az osztályzatok: 

Liverpoolecho.co.uk: 7. – Élénk epizódszereppel tette emlékezetessé a visszatérést, remek szögletet rajzolt Van Dijk fejére a negyedik gólhoz, egy bombáját pedig kivédte a Norwich kapusa.

Goal.com: 7. – Nagyszerűen hozta helyzetbe Nunezt, majd ostorcsapásszerű szögletével szinte fejbe rúgta Van Dijkot, olyannyira, hogy gólpassz lett a halálos pontosságú kornerből. 

Liverpool.com: 7. – Nagyon hiányzott már a középpályáról Szoboszlai presszingje. Asszisztált Van Dijk fejes góljához, ami bombaként vágódott a Kop előtti kapuba. Duzzadt az energiától.

Liverpoolworld.uk: 7. – Szöglete fejbe találta Van Dijkot a negyedik gólhoz. Agresszíven játszott.

Anfieldwatch.co.uk: 8. – Visszatért a sérüléséből, és azonmód a vele együtt becserélt Van Dijk fejére tálalta szögletből a labdát, ezzel lett 4–1. Attól kezdve minden támadásban benne volt, jó volt újra látni a csapatban.

Onefootball.com: 8. – Nagyon hiányzott már, gólpasszt adott Van Dijknak, és ott nyüzsgött minden hazai támadásban.

Thisisanfield.com: 7. – Isten hozott, Szobo! Szépen fejbe rúgtad a labdával a negyedik liverpooli gól előtt!

90min.com: 7. – Alighogy visszatért, rárajzolta szögletből a labdát Van Dijk fejére, és máris 4–1 volt az állás.

BBC.com: 6,99.

EPLindex.com: 7.

Rovatok