Index Vakbarát Hírportál

Rashford mattrészegre itta magát Belfastban, egy vagyonra büntették

2024. január 30., kedd 08:02

Marcus Rashford „kicsit” kirúgott a hámból múlt csütörtökön Belfastban. A Manchester United sztárfutballistája az egyik barátját látogatta meg. A 26 éves csatár – szemtanúk elmondása szerint – 12 órán keresztül megállás nélkül vedelt, hajnali háromkor ruhástul aludt el szállodai szobájában, majd magánrepülőgépen visszarepült Manchesterbe, ahol erősen kapatosan jelent meg az edzésen. A klub kétheti fizetésére, 650 000 fontra (297 millió forintra) büntette a dorbézoló labdarúgót.

A Manchester United valószínűleg szerette volna házon belül tartani az esetet, csakhogy a brit bulvársajtó előtt semmi sem maradhat titokban.

Hiába közölték, hogy Rashford betegsége következtében nincs játékra képes állapotban vasárnap Newportban, az FA-kupa negyedik fordulójában esedékes mérkőzésre, amelyet egyébként 4–2-re megnyertek a Vörös Ördögök, a The Sun nyomozni kezdett az állítólagos „betegség” ügyében. És aki keres, az talál, villámgyorsan sikerült is előkeríteniük egy belfasti pincérnőt, aki végigkísérte Rashfordot a tizenkét órán keresztül tartó ivókúráján. 

Titokzatos társaság

Sarah Adair harmincéves felszolgáló abban a belfasti bárban, ahol Rashford megjelent csütörtök este. 

„Én nem ismertem fel, de a kollégám, aki nagy United-drukker, rögtön megsúgta nekem, hogy ez Marcus Rashford – mondta a pincérnő a The Sunnak. – Négyen voltak, két férfi és két nő. Az egyik lány egy feltűnően szép francia hölgy volt, bizalmas kapcsolatban lehetett Rashforddal, legalábbis a gesztusaikból erre következtettem. Ipari mennyiségű tequilát fogyasztottak, majd Rashford megkért engem, hogy mutassak nekik olyan helyeket Belfastban, ahol bulizni tudnak, és kísérjem el őket.”

Summa summarum, Sarah elkísérte a társaságot, majd hajnali háromkor a mattrészeg Rashfordot feltámogatta a hotelszobájába, ahol a labdarúgó úgy ahogy volt, ruhástul lezuhant az ágyára, és azon nyomban álomba merült. 

Olyan részeg volt, hogy miközben ledőlt az ágyra, több ezer fontnyi bankjegy kicsúszott a zsebéből, és szétszóródott a földön, én azonban összeszedtem, és visszanyomtam a zsebébe – számolt be a különös éjszaka egyik megható epizódjáról a talpig becsületes vendéglátós hölgy. 

Rashford egyébként azért ugrott át Észak-Írországba, hogy meglátogassa barátját, Ro-Shaun Williamst, a Larne FC játékosát. A látogatás azonban kissé hosszúra és vadra sikerült.

Másnap jött a kijózanodás

Másnap, azaz pénteken Rashford magánrepülőgépen visszatért Manchesterbe, ahol megpróbált jelentkezni az edzésen, de Erik ten Hag menedzser látta, hogy milyen állapotban van, így nem engedte levetkőzni. A klub pedig kétheti fizetése, azaz 650 000 font (297 millió forint) megvonásával büntette a sportszerűtlen életmódot folytató sztárt – akinek nem megy idén a futball, a most folyó bajnokságban 20 mérkőzésen mindössze 4 gól és 2 gólpassz fűződik a nevéhez. 

(Borítókép: Marcus Rashford akcióban a Manchester United–Tottenham Hotspur Premier League-mérkőzésen az Old Traffordon 2024. január 14-én. Fotó: Matthew Peters / Getty Images Hungary)

Rovatok