Index Vakbarát Hírportál

A magyar válogatott védője súlyos hibája után: Ami nem öl meg, az megerősít

2024. január 30., kedd 16:58

A német élvonalbeli Freiburg védőjeként első alkalommal pályára lépő Szalai Attila hatalmasat hibázott a Werder Bremen elleni bajnokin, amelyből csapata gólt kapott. A mérkőzés után a szerencsétlen esetről maga a játékos beszélt.

Mint ismert, a Hoffeinheimben többnyire lehetőséghez sem jutó Szalai Attila télen a Freiburghoz szerződött fél évre, kölcsönjátékosként, de bemutatkozása új csapatában közel sem úgy sikerült, ahogyan azt tervezte. A magyar válogatott védője az ARENA4 magazinműsorában elárulta, rengetegszer visszanézte már hibáját, amely gólt eredményezett az ellenfélnek, de ez benne van a futballban, és menni kelll tovább. 

Nagyon jó érzés volt pályán lenni, sajnálom, hogy a mérkőzés végén ez történt, hibáztam, rosszul döntöttem, a technikai kivitelezésbe is probléma csúszott. Első érintésből vissza kellett volna juttatnom mezőnybe a labdát, helyette rosszul vettem le, röviden adtam haza, ennyi történt. Nagyon frusztráló, zavarja az embert, bántó, de ami nem öl meg, az megerősít, úgyhogy megyünk tovább 

– elevenítette fel Szalai az egyébként 3–1-re, a Werder Bremen ellen elvesztett mérkőzés pillanatait. A nyáron a török Fenerbachétól Németországba szerződő védő szerint az különbözteti meg a legjobb játékosokat a többiektől, hogy képesek túllendülni a holtpontokon, így erre törekszik ő is. 

„Igyekszem ebben is minél profibb lenni. Sokan azt mondják, optimális, ha meccs végén egyből a következő feladatra fókuszálsz, ami természetesen nagyon nehéz, hiszen ott van a csalódottság, a szomorúság, az idegesség a fejedben. Viszont a labdarúgásban, tudjuk nagyon jól, nincs múlt, mindig a jelen számít, ha extra, ha gyengébb meccsed volt, gyorsan fel kell tudni dolgozni” – fejtette ki Szalai Attila, aki legközelebb szombaton léphet pályára klubcsapatában a Stuttgart elleni hazai bajnoki mérkőzésen.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok