Index Vakbarát Hírportál

Kiszivárgott, miért rúgta ki az edzőjét azonnali hatállyal a Diósgyőr

2024. február 1., csütörtök 09:24

Két nappal a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) tavaszi rajtja előtt a Diósgyőr menesztette vezetőedzőjét, Kuznyecov Szergejt. A diósgyőriek szerda este csak annyit írtak, hogy senki sem lehet fontosabb, mint a klub. A váratlan szakítás mögött anyagi okok állhatnak.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) korábban meghatározta a klubok számára a 21 éven aluli labdarúgók kötelező pályára lépésére vonatkozó kvótát, az úgynevezett fiatalperceket. Azt is kikötötte, hogy az előirányzott játékidő felét (17x45 perc) a kluboknak az őszi szezon végéig teljesíteniük kell. Négy csapat, a Fehérvár, a Kecskemét, a Puskás Akadémia és a Diósgyőr elmaradással küzd ezen a téren.

A szövetség azonban – a megelőlegezett bizalom jeleként – ezeknek a csapatoknak is kifizette a teljes idényre vonatkozó játékperckvótáért adandó 335 millió forint felét, 167,5 millió forintot, írja a Sportal. Azt azonban leszögezték, hogy visszakérik ezt az összeget azoktól, akik nem teljesítik az 1485 perces kvótát – és természetesen a fennmaradó részt sem utalják el az érintetteknek.

A fiatalszabály immáron az akadémiai támogatásra is kihat, ezért fontos a csapatoknak, hogy betartsák a kvótát. A Sportal információi szerint a DVTK vezetősége világosan megmondta Kuznyecov Szergejnek, hogy a klub és az akadémia zavartalan működéséhez a tavaszi szezonban fontos teljesíteni az MLSZ-előírást. A tréner azonban nem volt partner a kérdésben, ezért rúgta ki őt a menedzsment azonnali hatállyal.

Kuznyecov 2022 őszén érkezett Diósgyőrbe, első idényében 33 bajnokin ült a kispadon, míg irányításával aranyérmet nyert a csapat a másodosztályban. Az OTP Bank Liga tavaszi idénye pénteken kezdődik, a DVTK ideiglenes vezetőedzője Simon Miklós lesz.

Rovatok