Index Vakbarát Hírportál

Ideiglenesen Lőw Zsolt vette át a Bayern München felkészítését

2024. február 2., péntek 09:11

Thomas Tuchel megbetegedése miatt a csapat magyar pályaedzője, Lőw Zsolt irányíthatja majd a Bayern Münchent a hétvégi, Borussia Mönchengladbach elleni bajnokin. Ami egyelőre biztos, a szerdai edzést a 44 esztendős magyar szakember vezényelte, míg a német szakember megfázásos tünetekkel jelentkező betegségéből lábadozott.

Elképzelhető, hogy a címvédő Bayern Münchent, amely szombaton a Mönchengladbachot fogadja, Thomas Tuchel vezetőedző betegsége miatt Lőw Zsolt irányítja majd a Bundesliga 20. fordulójában – számolt be német források alapján a Magyar Távirati Iroda.

Tuchel állítólag már kedden is gyengélkedett, ezt követően pedig jelezte, óvatosságból inkább a csapattól távol próbálna meg kilábalni a betegségből – írta korábban a Bild. A szerdai edzést emiatt a német tréner segítője, Lőw Zsolt vezényelte, aki német sajtóhírek szerint a hétvégi bajnokin is helyettesítheti majd Tuchelt.

Hasonlóra már volt példa, ősszel a Manchester United elleni Bajnokok Ligája csoportmeccsen pótolta az akkor eltiltását töltő 50 éves edzőt Lőw Zsolt. A „debütálás” jól sikerült, a bajorok emlékezetes meccsen 4–3-ra nyertek az angol együttes ellen, ezzel megalapozva későbbi továbbjutásukat a kvartettből.

A veretlenül listavezető Bayer Leverkusen a sereghajtó Darmstadt vendége lesz a német labdarúgó-bajnokság hétvégi, 20. fordulójában. Ugyan a Leverkusennek az előző körben, a vendég – a most épp a Bayern ellen készülő – Mönchengladbach elleni döntetlennel megszakadt négymeccses győzelmi sorozata, óriási meglepetés lenne, ha a mindössze 11 ponttal utolsó Darmstadt otthonában is pontokat hagyna.

Az immár két magyar válogatott játékost is foglalkoztató Freiburg a harmadik helyen álló Stuttgartot fogadja a hétvégi fordulóban. Sallai Roland betegség miatt hiányzott az előző körben, a Hoffenheimtől frissen kölcsönvett Szalai Attila azonban bemutatkozott a Werder Bremen ellen, igaz, mindjárt egy hibával, amiből gólt szerzett az ellenfél. A Freiburg otthon kiegyensúlyozottan teljesít a mostani szezonban, így reménykedhet egy jó eredményben a Stuttgart ellen, amelynek felemás az idegenbeli teljesítménye, négy győzelem és öt vereség a mérlege.

A forduló vasárnap esti zárómérkőzésén az RB Leipzig és az Union Berlin csap össze Lipcsében. A hazaiak három vereséggel kezdték az évet, a kiesés ellen küzdő vendégek viszont négy pontot gyűjtöttek idei három meccsükön, így bár a helyezések alapján a házigazdák az esélyesek, megjósolhatatlan a találkozó végkimenetele. A Lipcsébe a múlt héten hosszú kényszerpihenője után visszatért Willi Orbán – a kapus Gulácsi Péter egyelőre továbbra sem kap játéklehetőséget a bajnokikon –, míg a berlinieknél jó formában futballozik Schäfer András, aki vasárnap gólpasszt adott a Darmstadt elleni győztes mérkőzésen.

(MTI / Index)

Rovatok