Index Vakbarát Hírportál

Szakértőt kért fel a La Liga, nagy bajba kerülhet a Real Madrid klasszisa

2024. február 2., péntek 19:06

Küszöbön az újabb botrány a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, miután a Real Madrid klasszisa, Jude Bellingham ellen vizsgálatot indított a La Liga. Sőt, egy szájról olvasó specialistát is felkértek, hogy erősítse meg, mit mondhatott a Getafe elleni meccsen Mason Greenwoodnak a királyi gárda középpályása.

A La Liga 22. fordulójának záró mérkőzésén a Real Madrid 2–0-ra nyert a Getafe vendégeként. A győzelmet azonban némileg beárnyékolja a Jude Bellingham és Mason Greenwood közötti incidens: utóbbi és klubja azt állítja, hogy egy kamerafelvételen látszik, amint Bellingham az „erőszakoló” (rapist) szót vágta honfitársa fejéhez.

Mint ismert, Mason Greenwoodot 2022 januárjában vették őrizetbe, a vád ellene nemi erőszak és halálos fenyegetés volt. Bő egy évvel később, 2023 februárjában ejtették a vádakat, ugyanis volt barátnője, az ügy koronatanúja visszalépett, és a napvilágra került bizonyítékok együttesen azt jelentették, hogy nem volt reális esély az elítélésére. 2023 szeptemberében a Manchester United bejelentette, hogy a játékos távozik, és kölcsönben a spanyol élvonalbeli Getaféhoz került. 

Csütörtök este 22 év után találkozott újra két angol futballista a La Ligában, Jude Bellingham és Mason Greenwood.

Kettejük egyik párharca után Bellingham egy kamerafelvétel szerint az „erőszakoló” (rapist) szót kiáltotta Greenwood felé. 

A Getafe és az internet népe is felháborodott ezen, az ügy eljutott a La Ligához – miután a Getafe jelentette a mérkőzés szövetségi delegáltjának –, a liga egy szájról olvasó specialistát felkért arra, hogy megbizonyosodjon Bellingham bűnösségéről vagy ártatlanságáról. A Daily Mail nevű angol lap felkért már egy ilyen szakértőt, aki 97 százalékos biztossággal állította, hogy Bellingham erőszakolónak hívta Greenwoodot.

Innentől a versenybizottságnál pattog a labda, ha bűnösnek találják a tavaly nyáron 115 millió fontért a Borussia Dortmundtól szerződtetett középpályást, akár eltiltást is kaphat.

Nem ez az első vitás ügye mostanában a Real Madridnak: január végén a VAR-szobának gyűlt meg a baja az ítéletekkel a sereghajtó Almería elleni bajnokin, amit végül vitatott döntésekkel megnyert a listavezető.

Rovatok