Index Vakbarát Hírportál

A Fradinak nem kellett, az egyik legfőbb riválisnál köthet ki a közönségkedvenc

2024. február 2., péntek 07:17

A Ferencvárosnál történt szerződésbontását követően a Fehérvár FC labdarúgója lehet Sigér Dávid – jelentette az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság híreire specializálódott nb1.hu.

Sigér Dávid öt és fél év után hagyta el a Ferencváros labdarúgócsapatát, mellyel öt bajnoki címet szerzett. A 14-szeres magyar válogatott középpályással csütörtökön – mindössze egy nappal a tavaszi idény rajtja előtt – bontott szerződést a zöld-fehér alakulat. Sigér az őszi idény hajrájára szorult ki a ferencvárosi kezdőből, ám összességében így is alapembernek volt tekinthető a szezon első felében. 23 tétmeccsen három góllal is segítette az együttest, melynél – a kevés magyar kezdőjátékos egyikeként – igazi közönségkedvenc volt. 

Az nb1.hu nem sokkal a bejelentést követően megszellőztette, a 33 éves játékos az elmúlt évtizedben a zöld-fehérek legkomolyabb hazai riválisának számító Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását. A piros-kékek az NB I harmadik helyéről várhatják a folytatást, mindössze hárompontos lemaradásban a második pozícióban tanyázó FTC-től.

Az információt azóta már a Nemzeti Sport Online is megerősítette, a sportlap azt írja, jövő hét elején születhet bejelentés arról, hogy Sigér a Vidi játékosa lett. A Fejér vármegyeiek – köszönhetően a szerződésbontásnak – átigazolási díj megfizetése nélkül, ingyen igazolhatják le a debreceni nevelésű futballistát.

A fehérvári középpályára ráfér az erősítés, miután a csapat nyáron igazolt, 36-szoros magyar válogatott karmesterét, Kalmár Zsoltot decemberben, majd januárban is meg kellett műteni, így várhatóan a tavaszi idény jelentős részét ki kell hagynia, sőt, veszélybe került a szereplése a nyári Európa-bajnokságon is.

Az NB I éllovasa a Paks, a zöld-fehérek 34 pontot gyűjtöttek az ősszel rendezett 17 forduló alatt, ezzel megszakítva az FTC évek óta tartó sorozatát, mely szerint rendre a népligetiek töltötték a tabella élén a karácsonyi időszakot.

Pénteken este az MTK és az Újpest fővárosi rangadójával veszi kezdetét a tavaszi etap.

Rovatok