Index Vakbarát Hírportál

Újabb magyar hagyta el a Ferencvárost: Szánthó Regő a Vasasban folytatja

2024. február 2., péntek 13:51

Szűkszavú közleményben búcsúztatja a Ferencváros hivatalos honlapja Szánthó Regőt: az U-válogatott labdarúgó a másodosztályú Vasasban folytatja pályafutását, miután a Dunaszerdahelynél töltött kölcsönszezonját követően az első keretnél már nem vették számításba az Üllői úton, szerződése pedig nyáron lejárt volna.

Sigér Dávid után újabb magyar futballista távozott a Ferencvárostól, ezúttal a korábbi U21-es válogatott Szánthó Regő személyében. A 23 éves támadót néhány éve még a honi labdarúgás legnagyobb ígéretei közt emlegették, 2020-ban Győrből került az FTC-hez, majd a több játéklehetőség reményében előbb Zalaegerszegre majd Dunaszerdahelyre került kölcsönbe. A DAC-tól múlt nyáron tért vissza az Üllői útra, ám ősszel csak az FTC NB III-as tartalékcsapatában léphetett pályára, Dejan Sztankovics vezetőedző nem számolt vele az első keretnél. 

Szánthó Regő 2020 januárjában érkezett férfi labdarúgócsapatunkhoz. Ez idő alatt 12 meccsen lépett pályára együttesünkben, két bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert, többször szerepelt kölcsönben más klubokban, ezúttal pedig végleg elhagyja klubunkat

– írta a klubváltásról szóló közleményében a bajnoki címvédő. 

A játékos az NB II-ben feljutásért küzdő Vasas színeiben folytatja karrierjét. Az angyalföldi klub hivatalos honlapja meg is szólaltatta őt, miután Nagy Miklós sportigazgató és résztulajdonos társaságában aláírta a szerződését. 

Nagyon örülök, hogy a Vasashoz kerültem, köszönöm a klub és Nagy Miklós sportigazgató bizalmát, azon leszek, hogy a góljaimmal és a gólpasszaimmal megháláljam mindezt. Nagyon tetszett az a jövőkép, amit felvázolt, szeretnék hozzájárulni a jövőbeli sikerekhez és a csapat rövid és hosszú távú céljaihoz egyaránt

– fogalmazott Szánthó Regő. 

Rovatok