Index Vakbarát Hírportál

Elmaradt Lőw Zsolt vezetőedzői debütálása a Bundesligában

2024. február 3., szombat 17:26

A listavezető Bayer Leverkusen a Darmstadt, a második helyen álló Bayern München a Borussia Mönchengladbach ellen szerezte meg a három pontot a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 18. fordulójában.

A Bayern München hivatalos honlapján a pénteki edzésről megjelent képek alapján már sejthető volt, szombaton, a Mönchengladbach elleni bajnoki előtt másfél órával lett hivatalos: még várnunk kell Lőw Zsolt edzői bemutatkozására a Bundesligában. A 44 éves szakember a hét közepén érkezett hírek szerint az influenzaszerű tüneteket produkáló vezetőedzőt, Thomas Tuchelt helyettesíthette volna a bajoroknál.

Tuchel viszont felépült – ezzel pedig a német bulvársajtó számára azonnal csemegét is szolgáltatott, melyben megpendítették, igazából nem is volt olyan beteg, csak ürügyre volt szüksége, hogy a Xavi Hernández utódját kereső FC Barcelona képviselőivel tárgyaljon egy esetleges közös folytatásról...

Ami a mérkőzést illeti, a Bayern jól kezdett, ám bő húsz perc után a tabella 12. helyén álló Gladbach feljavult, majd Manuel Neuer kapitális hibáját kihasználva a vezetést is megszerezte (0–1). A müncheniek azonban még a szünet előtt egyenlíteni tudtak, a 45. percben Thomas Müller gólpasszából a szintén saját nevelésű Aleksandar Pavlovic vette be a vendégkaput (1–1).

Fordulás után a Bayern bedarálta ellenfelét, előbb Harry Kane, majd Matthijs de Ligt mattolta fejjel Moritz Nicolast (3–1).

Tuchelék ezzel együtt sem tudták csökkenteni hátrányukat az éllovas Leverkusennel szemben, utóbbi ugyanis hozta a kötelezőt, és 2–0-ra nyert a sereghajtó Darmstadt otthonában. A vendégeknél Nathan Tella duplázott.

A Sallai Rolandot a kezdőbe, Szalai Attilát a kispadra nevező Freiburg kétgólos vereséget szenvedett hazai pályán a dobogóért küzdő Stuttgarttól. A vendégek már a 7. percben 2–0-ra vezettek, majd Merlin Röhl kiállítása miatt emberelőnybe is kerültek. Lukas Kübler az első félidő 56.(!) percében szinte a semmiből szépített, de a Freiburgnak így sem volt reális esélye a feltámadásra, a második félidőben Maximilian Mittelstadt gólja megpecsételte a hazaiak sorsát (1–3).

A Leverkusennek 52, a Bayernnek 50, a Stuttgartnak 40 pontja van.

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA, 20. FORDULÓ
Szombati mérkőzések
Bayern München–Mönchengladbach 3–1 (1–1)
Darmstadt–Bayer Leverkusen 0–2 (0–1)
Freiburg–VfB Stuttgart 1–3 (1–2) – még tart...
Mainz–Werder Bremen 0–1 (0–1)
Bochum–Augsburg 1–1 (1–0)
Később
18.30:
Köln–Eintracht Frankfurt

Rovatok