Index Vakbarát Hírportál

Lewandowski pazar gólja is kellett – nyert, és visszatért a dobogóra a Barcelona

2024. február 3., szombat 21:07

A Barcelona az Alavés elleni 3–1-es sikerével ismét a harmadik helyen áll a spanyol labdarúgó-bajnokság tabelláján. Az idény meglepetéscsapatának számító Girona 0–0-ra végzett hazai pályán a Sociedad ellen.

A katalánok a 23. fordulóban rendezett szombat esti mérkőzésen Robert Lewandowski találatával szerezték meg a vezetést, majd a második félidő elején megduplázták az előnyüket (az első találatnál az asszisztot jegyző Gündogan volt eredményes).

Pár perccel később ugyan szépített az Alavés, de aztán a Barcelona brazil támadója, Vitor Roque is betalált. Öröme azonban nem tartott sokáig, ugyanis kilenc perccel később második sárga lappal kiállították (1–3).

Sikerével a katalán együttes visszakapaszkodott a dobogóra, igaz, a közvetlenül mögötte álló Atlético Madrid csak vasárnap este lép pályára a 23. fordulóban. A madridi derbin a listavezető Real Madrid vendégei lesznek a „matracosok”.

A játéknap késő esti mérkőzésén az idény meglepetéscsapata, a Girona a Real Sociedadot fogadta és mivel nem tudott szabályos gólt szerezni (a 24. percben Yangel Herreráét az akció korábbi részében történt kezezés miatt visszavonták), ideiglenesen sem volt esélye a Real Madridot visszaelőzni és átvenni a vezetést a tabellán (0–0).

LABDARÚGÁS
SPANYOL LA LIGA, 23. FORDULÓ
AlavésFC Barcelona 13 (Omorodion 51., ill. Lewandowski 22., Gündogan 49., Victor Roque 63.)
Girona–Real Sociedad 0–0

További eredmények és program
Valencia–Almería 2–1 (2–0)
Granada–Las Palmas 1–1 (1–0)

Pénteken játszották
Athletic Bilbao–Real Mallorca 4-0 (2-0)
Vasárnap játsszák
Villarreal–Cádiz 14.00
Osasuna–Celta Vigo 16.15
Real Betis–Getafe 18.30
Real Madrid–Atlético Madrid 21.00
Hétfő játsszák
Rayo Vallecano–Sevilla 21.00

(MTI / Index)

Rovatok