Index Vakbarát Hírportál

A Hungária körúton folytatódott az Újpest rossz sorozata

2024. február 3., szombat 06:46

Az MTK Budapest három fejes góllal, Nemanja Antonov három gólpasszával 3–0-ra nyert a vendég Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 18., idei első fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Jobban kezdett az Újpest, de aztán hamar átvette az irányítást a hazai csapat, amely jóval veszélyesebben futballozott ellenfelénél.

A volt újpesti szerb Nemanja Antonov előbb szabadrúgásból adott gólpasszt a 28. születésnapját éppen pénteken ünneplő Hej Viktornak, majd bal oldalról ívelt a Diósgyőrtől januárban érkezett bosnyák Marin Jurinához, aki ugyancsak fejjel vette be a fiatal Molnár Zsombor kapuját.

A vendégek sok hibával, kevés lendülettel játszottak az első félidőben, amely után megérdemelten vezetett az MTK.

A szünet után elsősorban a mezőnyben küzdöttek egymással a felek, majd megint Antonov vállalt főszerepet: ezúttal ismét jobbról, szabadrúgásból ívelt a kapu elé, ahol az újpesti védelem asszisztálása mellett Kocsis Gergő juttatta a kapuba a labdát – ugyancsak fejjel.

A hátralévő időben többet volt a labda a lila-fehéreknél, akik néhány helyzetet is kialakítottak, de még a becsületgól sem jött össze nekik.

A lila-fehérek immár nyolc kör óta nyeretlenek, ebben az időszakban mindössze egy pontot gyűjtöttek, az MTK ezzel szemben sorozatban negyedszer maradt veretlen.

NB I, 18. FORDULÓ:

szombaton játsszák:

vasárnap játsszák:

(MTI)

Rovatok