Index Vakbarát Hírportál

Minden Real Madrid-meccsre jut egy VAR-botrány

2024. február 5., hétfő 09:22

Már-már borítékolható, hogy a Real Madrid aktuális mérkőzésén mindig történik olyan esemény, ami mozgásba hozza a VAR-szoba gépezetét, majd miután megszületik az ítélet (rendszerint a spanyol rekordbajnok javára), felhorgad a média. Mármint annak a katalán, barcelonai szegmense, és összeesküvést kiált. Ahogy a vasárnap esti madridi derbi után is...

Ahogy arról az Index is beszámolt, a spanyol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának vasárnap késő esti rangadóján a Real Madrid 1–1-es döntetlent játszott az Atléticóval a Santiago Bernabéu Stadionban.

A második félidő elején Sztefan Szavics, a matracosok montenegrói védője, aki ellenünk is játszott a legutóbbi, Magyarország által 3–1-re megnyert Eb-selejtezőn, szöglet után fejelt egy első pillantásra szabályosnak tűnő egyenlítő gólt:

Szavics fejese 1:14-nél

Ami tény: Sánchez Martínez játékvezető a VAR-szobával folytatott konzultáció után érvénytelenítette a gólt, mert véleménye szerint Saúl akadályozta Andrij Lunyint, a Real kapusát. 

Antoine Griezmann, aki a gólt megelőző szögletet beívelte, visszafogottan nyilatkozott:

Nem ma kezdtem a futballt, de olyat még nem láttam, hogy egy szögletből fejelt gólnál a bíró lest ítéljen... De ha így látta...

Ön szerint jó ítélet született a Real Madrid–Atlético Madrid derbin?

  • 1480
    Nem
  • 1270
    Igen, teljesen egyértelmű leshelyzet volt, ráadásul egyértelműen akadályozták a kapust. Miről beszélünk?

Figyelemre méltó, hogy a Marca, amely madridi újság, és amelyet előszeretettel neveznek a Real Madrid házi orgánumának, szavazást rendezett az olvasói körében, és 44 941 voks beérkezése után 53:47 arányban az a vélemény került többségbe, hogy a bíró tévedett, amikor érvénytelenítette a gólt, mert Saúl Niguez, aki technikailag tényleg lesen állt a kapus, Andrij Lunyin előtt, nem akadályozta sem a kilátásban, sem mozgásában a Real kapuvédőjét. 

A barcelonai sajtó, élen a Mundo Deportivóval és a Sporttal, természetesen újabb csalást kiált, az előbbi újság idézi Jan Oblak, az Atlético kapusa nyilatkozatát:

Én semmi mást nem kérek, csak azt, hogyha velem is hasonló dolog történik, mint Lunyinnal, akkor minden esetben fújják be a lest...

Rovatok