Index Vakbarát Hírportál

Lépett az MLSZ: aki rendszeresen meccsre jár, előnyben lesz a jegyértékesítésnél

2024. február 5., hétfő 21:31

A megnövekedett jegyigénylésekre reagálva megújítja a Szurkolói Klubot a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ). A válogatott mérkőzéseire rendszeresen járók pontokat gyűjthetnek, amelyekkel a jövőben előnyt élvezhetnek a jegyvásárláskor, valamit további kedvezményekben is részesülnek – írja az mlsz.hu.

Az elmúlt években jelentősen növekedett az érdeklődés a labdarúgó-válogatott mérkőzései iránt, a 2016-os Európa-bajnokság óta sokkal többen szeretnének jegyet vásárolni egy-egy találkozóra, mint amennyi belépő rendelkezésre áll. Marco Rossi csapatának népszerűségét jól mutatta a nyári Európa-bajnokságra való jegyvásárlási folyamat, amely sorsolással zárult, és sokan csalódottan vették tudomásul, hogy nem jutottak belépőhöz. Az Eb értékesítési folyamatát kontextusba helyeztük az MLSZ segítségével, ide kattintva minden fontos információt megtalál.

A hasonló problémákat elkerülendő az MLSZ elnöksége a Szurkolói Klub megújításáról döntött. Az idei évtől kezdve új regisztráció után egy helyen mindent elérnek a felhasználók a magyar válogatottakkal kapcsolatban, ezzel egy időben új szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A rendszer a stadionba lépéskor jutalmazni tudja majd a szurkolói elkötelezettséget: a rendszeres válogatott mérkőzésre járást.

A megújuló Szurkolói Klubhoz érkezik egy mobilapplikáció is, ami nyilvántartja a hűségpontokat a felhasználók aktivitása és elkötelezettsége (részvétel játékokon és szavazásokon, vásárlás a webshopban stb.) alapján.

Emellett új szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, többek között ingyenessé válik a jegyátírás, de lesz hírlevél és nyereményjáték is.

Az újragondolt rendszer a válogatott idei első mérkőzésének jegyértékesítésével egyszerre lép életbe. Az MLSZ azt írja honlapján, hogy a megújult Szurkolói Klub működésével kapcsolatban a további részleteket a közeljövőben közli. Hozzáteszik, a pontokat már idén érdemes elkezdeni gyűjteni, hiszen a jövőben előnyt élvezhetnek a hűséges drukkerek a legnépszerűbb szolgáltatásoknál, mint például a válogatott meccsekre való jegy- és bérletértékesítés.

Mivel a Szurkolói Klub tagjai eddig is előnyt élveztek a válogatott meccsek jegyértékesítésénél, így vélhetően a nagy tornákra – mint az Európa-bajnokság vagy a világbajnokság – való jegyértékesítési folyamatnál „kerülhet valaki előrébb a sorban”.

Azaz az MLSZ meghallotta a szurkolók hangját, és a mostani eset tapasztalatait felhasználva a következő nagy tornánál, amELYEKre kijut a válogatott, már lesz ráhatása a jegyek elosztására.

A válogatott négy mérkőzéssel készül a németországi Európa-bajnokságra, elsőként Törökországot fogadjuk, ám a pontos időpont még nem ismert. Második ellenfelünk Koszovó lesz, közvetlenül az Eb előtt, júniusban pedig Írországgal és Máltával csapnak össze Marco Rossi tanítványai. 

Az MLSZ elnöksége a Szurkolói Klub megújítása mellett elfogadta az Európa-bajnokság szakmai felkészülési programját, valamint a 2024–2025-ös versenykiírásokat és a férfi nagypályás bajnokságok és kupák versenynaptárát.

Rovatok