Index Vakbarát Hírportál

Kedd délután véget ér egy korszak Újpesten, új tulajdonosa lesz a lila-fehér csapatnak

2024. február 6., kedd 14:07

Kedd délután – közvetlenül az Újpest FC–Debreceni VSC bajnoki mérkőzés előtt – megtörténik a lila-fehér klub tulajdonosváltása. Roderick Duchatelet belga üzletember aláírja a dokumentumokat, így végérvényesen is eladja a magyar csapatot, amelynek új tulajdonosa lesz – erről számoltak be sajtóértesülések. A vevő kiléte egyelőre ismeretlen, de annyi bizonyos, hogy a Mol áll mögötte.

Roderick Duchatelet tulajdonos már hétfő délután tájékoztatta az Újpest FC labdarúgóit valamint a klub alkalmazottait, hogy eladja a lila-fehér csapatot működtető gazdasági társaságot. Ezzel együtt a belga üzletember megjegyezte, a Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen egészen biztosan Nebojsa Vignjevics ül a kispadon, még annak ellenére is, hogy a szerb szakember jelezte: szeretné benyújtani lemondását.

A Sportal információi alapján kedd délután végre pont kerül a rendkívül régóta húzódó ügy végére, és Roderick Duchatelet tulajdonos aláírja az eladásról szóló dokumentumokat.

Így a mai napon tulajdonosváltás történik Újpesten – hozzávetőlegesen délután fél ötkor, bő egy órával a Debrecen elleni bajnoki mérkőzés kezdete előtt.

A vevővel kilétével kapcsolatban egyik sajtóorgánumnak sincsen pontos információja, mindössze annyit tudni, hogy a Mol áll mögötte. Ami pedig Vignjevics sorsát illeti, még bizonytalan, meddig marad az Újpest vezetőedzője. 

A lila-fehérek jelenleg – túlzás nélkül – a honi labdarúgó-élvonal legrosszabb formában lévő csapata, amely a tabella kilencedik helyén áll. Legutóbb az MTK Budapest ellen szenvedett 3–0-s vereséget.

LABDARÚGÓ NB I, 19. FORDULÓ
Keddi mérkőzések

17.45:  Újpest–Debrecen
20.00:  Ferencváros–MTK

Rovatok