Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi szűrőjéből szélsőhátvéd is lehet másodosztályú klubjában

2024. február 7., szerda 15:37

A magyar válogatott Callum Styles szerint a Sunderland volt a legjobb opció a számára. Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő klub a múlt héten jelentette be, hogy az idény végéig kölcsönvette a középpályást a harmadosztályú Barnsley-tól, a megállapodás vételi opciót is tartalmaz.

A 23 éves, 18-szoros magyar válogatott játékos januárban vakbélműtéten esett át, ezzel kapcsolatban az M1 aktuális csatornának szerdán azt mondta, a beavatkozás jól sikerült, szerinte néhány héten belül visszatérhet a teljes értékű edzésmunkához.

„Azt hiszem, a kölcsönszerződésem akkor lehet végleges, ha sikerül a feljutás, de erről a kluboknak kell dönteniük, a Sunderlandnek és a Barnsley-nak. Az előző idényben a Millwall-lal nagyon közel voltunk a feljutáshoz, de akkor nem a Millwallnak, hanem a Sunderlandnek sikerült bejutnia a rájátszásba, most remélem, ez ismét sikerül a csapatnak” – nyilatkozott Callum Styles.

A Sunderland jelenleg a nyolcadik helyen áll a Championshipben.

„A Sunderland volt a legjobb opció számomra, már csak azért is, mert ha megnézzük, egy nagy csapatról van szó. A menedzsernek tetszik a játékom, jó érzésekkel érkeztem a csapathoz, alig várom, hogy bemutatkozhassak” – hangsúlyozta.

Hozzátéve, hogy még nem beszélt a vezetőedzővel. Amikor megkeresték, akkor

alapvetően a bal oldali középső középpályás posztot szánták neki, de szélsővédőként is el tudják képzelni.

A nyári Európa-bajnokságra készülő válogatottról a futballista elmondta, hogy a szintén Angliában légióskodó magyarokkal, Kerkez Milossal és Szoboszlai Dominikkal néha beszélnek a tornáról.

„De inkább a családommal szoktam erről beszélni, főleg a barátnőmmel. Ez egy olyan torna, amiről álmodtam, és keményen dolgoztam, hogy eljussak oda. De még nagyon sok munka áll előttünk addig. Nagyon izgatott vagyok emiatt”fogalmazott.

A csoportellenfelekről szólva Callum Styles elárulta: a németeknek és skótoknak örül, a svájciaknak kevésbé.

„Mindig jó, ha egy tornán megkapod a házigazdát, ezért örülök a németeknek, mert a fő figyelem rájuk irányul majd. Skóciának azért örülök, mert egy barátom ott lesz a csapatban, beszéltünk is a sorsolás előtt, hogy jó lenne egy csoportba kerülni. Svájcot nem kívántam volna feltétlenül ellenfélnek, nagyon jó, erős csapatuk van” – nyilatkozott.

(MTI)

(Borítókép: Styles Callum, a magyar labdarúgó-válogatott játékosa az Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen az olaszországi Cesenában, a Dino Manuzzi Stadionban 2022. június 7-én. Fotó: MTI / Illyés Tibor)

Rovatok