Index Vakbarát Hírportál

Március 22-én rendezik a magyar–török felkészülési meccset

2024. február 7., szerda 12:14

Célegyenesbe fordul az Európa-bajnoki felkészülés: március 22-én játssza idei első hivatalos mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja.

Az MLSZ honlapjának szerdai híre szerint ezen a napon Marco Rossi együttese a szintén Európa-bajnoki résztvevő Törökország ellen lép pályára a Puskás Arénában – írja az MTI.

Március 26-án Koszovó következik, szintén hazai pályán. Az Eb-t megelőző utolsó előtti felkészülési ellenfél Írország lesz, amellyel Dublinban, az Európa-liga döntőjének is otthont adó, ötvenezer néző befogadására alkalmas Aviva Stadionban mérkőzik meg a magyar együttes június 4-én.

Az ellenfelek kiválasztásánál azt is figyelembe kellett vennünk, hogy egyáltalán mely csapatok elérhetőek egy-egy felkészülési mérkőzésre, és közülük ki az, aki akar is játszani velünk – idézte az mlsz.hu Marco Rossi szövetségi kapitányt. – A most említett három ellenfél közül egyértelműen Törökország a legerősebb: egységes és jó csapata van topbajnokságokban játszó játékosokkal. Játékerejüket tekintve nagyjából ugyanolyan erősek, mint Eb-csoportellenfeleink közül Svájc vagy Skócia. Koszovó és Írország ugyan némileg gyengébbnek mondható, de velük kapcsolatban részünkről nem a taktikai szempontokon, a játékrendszeren volt a hangsúly, hanem azon, hogy fizikális focit játszanak, amivel a már említett két Eb-ellenfelünk esetében a kontinenstornán is találkozni fogunk, így ez a két mérkőzés is ideálisan járul majd hozzá a felkészülésünkhöz.


A szövetségi kapitány korábban elmondta, hogy ha minden a tervek szerint alakul, akkor Dárdai Márton márciusban a keret tagja lesz, nagy változásokat azonban nem tervez a meghívandó labdarúgók tekintetében.

Magyarország a június 14-én kezdődő Eb-n a skótok és a svájciak mellett a házigazda németekkel találkozik a csoportkörben.

A jelenleg combhajlítójával bajlódó, emiatt klubcsapatában, a Liverpoolban nem is bevethető Szoboszlai Dominik minden eddigi jóslat szerint márciusra rendben kell már legyen, így a csapatkapitány minden valószínűség szerint a társakkal együtt kezdheti majd el az Európa-bajnoki felkészülést.

(MTI / Index)

(Borítókép: Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

Rovatok