Index Vakbarát Hírportál

Ismét bevetették a Gurut, csak Szoboszlai mihamarabb pályán lehessen

2024. február 7., szerda 06:15

Hazatért és Telkiben, a magyar labdarúgó-válogatott bázisán kapott segítséget mihamarabbi felépüléséhez Szoboszlai Dominik. A Liverpool FC játékosa januárban combizomhajlító-problémák miatt több mint három hétig volt harcképtelen, most pedig az akkor érzetthez hasonló fájdalommal küzd. A napokban egy sportrehabilitációs specialista vette kezelésbe, aki nemcsak a középpályással dolgozott már korábban, hanem Erling Haalanddal vagy épp Gulácsi Péterrel is.

Az angol élvonalban (Premier League) élen álló Liverpool továbbra sem tett közzé hivatalos diagnózist Szoboszlai Dominik sérüléséről – ez azonban aligha kommunikációs fogásként, a következő ellenfelek megtévesztése, dezinformálása miatt alakult így... „Ismét a combhajlító izma rakoncátlankodik” – írtuk hétfő este a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányáról. A problémát leíró pontosabb szó pedig azóta sincs, pedig klubcsapata mellett a Magyar Labdarúgó-szövetségnél is mindent elkövetnek azért, hogy mihamarabb visszasegítsék őt a pályára.

Azután, hogy eldőlt, nem lehet ott az Arsenal elleni vasárnapi bajnokin, a 23 éves középpályás a klub engedélyével hazautazott Magyarországra: hétfőn a válogatott központjában, Telkiben az osztrák Franz Leberbauer várta őt. A „Guru" becenéven is emlegetett terapeuta volt az, aki 2021 tavaszán, az elhúzódó ágyéksérülése és szeméremcsont-gyulladása alatt is segítette Szoboszlai rehabilitációját, így óriási tapasztalata mellett (többek között dolgozott már Erling Haalanddal, Konrad Laimerrel és Gulácsi Péterrel is) jól ismeri a játékos korelőzményeit is.

Úgy értesültünk, azonban hiába a tesztek és a megkezdett rehabilitációs munka, a játékos által leírt fájdalom pontos okát a Guru sem találta meg. Így pedig még mindig nem lehet biztosat tudni arról sem, meddig tarthat a felépülés a januárban combizomhajlító-problémái miatt 23 napot már kihagyó futballistánál. A sérülés „rejtélyessége” miatt a hétfői becsléseknél még mindig nincs pontosabb, melyek szerint újabb mintegy három hétig hiányozhat a Liverpool keretéből.

Az Index úgy tudja, a középpályás szerdán visszarepül klubcsapatához, hogy a Mersey-partiaknál folytassa a rehabilitációját. Szombaton a Burnley elleni hazai bajnokin továbbra is valószínűtlen a szereplése, már csak amiatt is, mert az együttesnél tényleg nem akarnak felesleges kockázatot vállalni azzal, hogy elkapkodják az újbóli bevetését. Ezt követően február 17-én Brentfordban, majd 21-én az Anfielden a Luton ellen lesz bajnokija a Liverpoolnak, ezután jön 25-én a Chelsea elleni Ligakupa-döntő (a jelen állás szerinti legutóbbi bajnokijához, a szintén a londoniakkal megvívott 4–1-es PL-sikerhez képest három és fél hétnyire).

A Liverpool a szezon rendkívül sűrű időszakában jár, a Burnley-meccset követő 28 napban nyolc tétmérkőzést is játszik. A nagy darálás végén a – március 9–10-ei hétvégére kiírt – Manchester City elleni rangadóval. Ebből a szempontból sem mellékes, hogy Szoboszlai mikorra épül fel, és vezetőedzője, Jürgen Klopp milyen mély kerettel dolgozhat a következő hetekben.

Szoboszlai Dominik eddig 21 bajnokin kapott lehetőséget a vörösöknél, három gólnál és három gólpassznál tart. Még úgy is csapata negyedik legfoglalkoztatottabb játékosa a Premier League-ben, hogy január elseje óta mindössze 69 percet tölthetett a pályán a sorozatban.

Rovatok