Index Vakbarát Hírportál

Mezőkövesdi győzelmével ismét élre állt a Paks

2024. február 8., csütörtök 18:08

Az őszi bajnok Paks 1–0-s győzelmet aratott a kieső helyen álló Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának csütörtöki játéknapján, így ismét az élre ugrott a tabellán. Az utolsó előtti hazai csapat immár sorozatban hatodik bajnoki mérkőzésén nem szerzett gólt – adta hírül az MTI.

Az első helyzetek a vendégcsapat előtt adódtak, azután kiegyenlítetté vált a játék. Mindkét fél többször eljutott ellenfele tizenhatosához, akadtak is gólszerzési kísérletek, de egyik félnek sem volt igazán nagy lehetősége a vezetés megszerzésére. Viszonylag eseménytelenül telt el az első 45 perc, melyben a hazai csapat némi labdabirtoklási fölényt alakított ki.

Alig kezdődött el a második félidő, amikor előnybe került a Paks: Skribek tört be a 16-oson belülre, a balösszekötő helyén középre passzolt, Szabó Bálint pedig a bal alsó sarokba lőtt. A folytatásban hasonlóan kiegyenlített volt a mezőnyjáték, mint az első félidőben. A Mezőkövesd próbálkozott támadásokat vezetni, helyzetei alapján szerezhetett volna gólt is, de nem tudott élni a lehetőségeivel, a Paks viszont eggyel igen, ami értékes három pontot jelentett számára – és visszavette a vezetést a Fraditól.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Mezőkövesd–Paks 0–1 (Szabó B., 47.)

20.00: Kecskemét–Diósgyőr

Rovatok