Index Vakbarát Hírportál

Kilenc hónapig várták, öt percig tartott a liverpooli nagy visszatérése

2024. február 9., péntek 08:47

Az Arsenal elleni bajnokin több mint kilenc hónapos kihagyást követően léphetett pályára újra a Liverpool sztárja, Thiago Alcantara. Ám amilyen sokat kellett várni rá, olyan rövid lett a visszatérés: a hajrában öt percet kapó játékos izomproblémákra panaszkodva a héten ismét a maródiak listájára került. Csütörtökön egyáltalán nem is edzett – miként Szoboszlai Dominik is hiányzott a hétvégi bajnokit megelőző utolsó előtti közös tréningről.

A fórumozók egy része már szándékos trollkodással vádolja Thiagót, ami persze aligha igaz: a spanyol–brazil középpályás amilyen tehetséges, közel annyira sérülékeny is volt pályafutása elmúlt éveiben. Ez pedig 30 éves kora óta fokozottan igaz. Mondhatni, a Bayern München tökéletes ütemben vált meg tőle a 2020-as Bajnokok Ligája-döntő után – az elmúlt négy szezonban ugyanis sorjáztak a kisebb-nagyobb nyűgjei, amelyek miatt több mint 560 napon át volt harcképtelen, és több mint 100 tétmérkőzésről maradt le. A liverpooli pályára lépési lehetőségeinek mintegy feléről (a vörösöknél eddig 98 tétmeccsen szerepelt).

Csak a legutóbbi kihagyása több mint kilenc hónapot jelentett, a Transfermarkt adatai szerint 281 napot és 41 meccset érintve – a felkészülési találkozókat ide nem számolva.

Thiago szerződése nyáron lejár az Anfielden, és aligha meglepő, a szurkolók jó része nem lelkesedik az ötletért, hogy esetleg hosszabbítást ajánljanak neki. Más kérdés, hogy sajtóhírek szerint ez nem is nagyon került napirendre az elmúlt hónapokban.

Arról, hogy a spanyol válogatott játékos megint nem edz, a Liverpool hivatalos honlapján megjelent képgaléria árulkodott, miként az újból a combhajlítójával küzdő Szoboszlai Dominik hiányáról is – egyszerűen egyik képen sem, illetve a regisztráció után elérhető exkluzív edzésvideóban sem szerepeltek. A következtetés igazát Paul Joyce is megerősítette a The Times hasábjain megjelent jelentésében. Apró vigasz a liverpooliak számára, hogy utóbbi beszámoló (no meg a képek) szerint Mohamed Szalah már legalább ott lehetett a tréningen, igaz, teljes értékű edzésmunkát még nem végzett. Az egyiptomi szélső január közepén, még az Afrikai Nemzetek-kupáján sérült meg a Ghána elleni csoportmeccsen. A jelek szerint legalább az ő visszatérése viszonylag közel lehet.

Szoboszlaival és Szalahhal kapcsolatban délután várhatóak frissebb információk, Jürgen Klopp menedzser ekkor tartja a hétvégi bajnoki előtti kötelező sajtótájékoztatóját. Korábban már beszámoltunk róla, a magyar középpályás a hét elején Telkiben járt, és mivel az itthon őt megvizsgáló osztrák specialista, Franz Leberbauer sem találta meg a játékos által érzett fájdalom, „diszkomfort” pontos okát, így a múlt hétvégén érkező hírekben szereplő, csupán pár napos kihagyásnál jóval hosszabb kényszerpihenőre kényszerülhet – már most közelít a hétfőn jelentett bő három hét feléhez.

A magyar válogatott csapatkapitánya januárban 23 napig nem lépett pályára a Poolban.  

A Premier League tabellájának élén álló Mersey-partiak szombaton – magyar idő szerint – 16 órai kezdettel az újonc és utolsó előtti helyen álló Burnley-t fogadják. A címvédő Manchester City valamivel korábban, 13 óra 30 perctől az Evertonnal mérkőzik, és egy esetleges győzelemmel néhány órára át is veheti a vezetést.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE, 24. FORDULÓ
16.00: Liverpool FC – Burnley FC

Rovatok