Index Vakbarát Hírportál

Itt a pontos menetrend, Szoboszlaiék Németországban kezdik a Nemzetek Ligáját

2024. február 9., péntek 10:25

A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 7-én Németország vendégeként kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásában – számolt be a Magyar Távirati Iroda a Magyar Labdarúgó-szövetség közlése alapján.

A magyar szövetség közösségi oldalának pénteki tájékoztatása szerint a nemzeti együttese három nappal később a másodosztályt jelentő B divízióból feljutott Bosznia-Hercegovinát fogadja. Az októberi dupla fordulóban 11-én Hollandia érkezik Budapestre, 14-én pedig a magyarok utaznak a bosnyákokhoz. Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai november 16-án Hollandiában lépnek pályára, míg 19-én hazai pályán, a németek ellen zárják a csoportkört. A sorozat 2024–2025-ös kiírásának sorsolása csütörtök este készült el.

Az csütörtökön, a párizsi sorsoláson dőlt el, hogy Hollandia és Bosznia-Hercegovina mellett a válogatott a sorozat előző kiírása, illetve a legutóbbi és az idei Európa-bajnokság csoportköre után ismét azonos négyesbe került a német csapattal.

Az A divízióban a négy csoportgyőztes a négy csoportmásodikkal találkozik a jövő márciusi, oda-vissza vágós negyeddöntőben a 2025. június 4. és 8. között sorra kerülő négyes fináléért. A harmadik helyezettek pedig osztályozót játszanak a másodosztályt jelentő B divízió csoportmásodikjaival, míg az élvonal negyedik, utolsó helyezettjei kiesnek.
   


A Nemzetek Ligájából ugyan kijutni nem lehet a 2026-os világbajnokságra, de az NL-lel közvetetten mégis megkezdődik az európai selejtezősorozat a két év múlva esedékes csúcseseményre. A 2025-ben sorra kerülő vb-selejtezőkön a 12 csoport győztese kijut majd a vb-re, míg a másodikok pótselejtezőt játszhatnak. Utóbbiakhoz csatlakozik az NL-ből a négy legjobb olyan csoportgyőztes, amelyik a vb-selejtezőkön nem végzett a legjobb kettő között. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországot is magában foglaló A divízió csoportgyőztesei mindenképpen legalább a pótselejtezőben érdekeltek lesznek.

NEMZETEK LIGÁJA, 2024–2025
A magyar labdarúgó-válogatott csoportjának programja
1. forduló (szeptember 7.)
Németország–Magyarország
Hollandia–Bosznia-Hercegovina
2. forduló (szeptember 10.)
Magyarország–Bosznia-Hercegovina
Hollandia–Németország
3. forduló (október 11.)
Bosznia-Hercegovina–Németország
Magyarország–Hollandia
4. forduló (október 14.)
Bosznia-Hercegovina–Magyarország
Németország-Hollandia
5. forduló (november 16.)
Németország–Bosznia-Hercegovina
Hollandia–Magyarország
6. forduló (november 19.)
Bosznia-Hercegovina–Hollandia
Magyarország–Németország

(Borítókép: Alex Grimm/Getty Images)

Rovatok