Index Vakbarát Hírportál

Vezéráldozattal járt a Real Madrid bajnoki rangadón aratott kiütéses győzelme

2024. február 11., vasárnap 14:57 | aznap frissítve

Jude Bellingham, a Real Madrid labdarúgócsapatának középpályása két gólt szerzett a Girona elleni, szombati bajnoki rangadón, de sérülése miatt nem tudta befejezni a mérkőzést. A klub közlése szerint a világsztár bokája megrándult, így bizonytalan ideig nem állhat Carlo Ancelotti vezetőedző rendelkezésére.

Mint arról beszámoltunk, a szombat este rendezett Real Madrid–Girona bajnoki rangadó csak nevében volt rangadó: a madridiak erődemonstrációt tartottak, és rendkívül könnyedén ütötték ki 4–0-ra a meglepetéscsapatot. A siker azonban vezéráldozattal járt, a mérkőzésen két gólt szerző Jude Bellingham megsérült. 

Az angol válogatott középpályás az 54. percben szerezte meg saját maga második, csapata harmadik gólját, amely után nem tudta folytatni a játékot, bokafájdalmakra panaszkodott. 

A mérkőzés után a klub orvosi stábja elvégezte a szükséges vizsgálatokat, amelyek eredményei kimutatták, hogy a játékos bal bokája megrándult. 

Ezzel együtt a spanyol bajnoki éllovas Real Madridhoz közelálló orgánumok jelentették, hogy legalább 2-3 hét kihagyás vár Bellinghamre, aki a remények szerint az RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján térhet vissza a pályára.

Carlo Ancelotti csapata a korábbiakban is sérüléshullámmal küzdött, a madridiak védelmében szinte már alig van hadra fogható játékos, miután Rüdiger éppen a Girona elleni bajnoki előtt szenvedett újból sérülést. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok