Index Vakbarát Hírportál

Mészöly Gézával a kispadon az Újpest lezárta nyeretlenségi sorozatát

2024. február 11., vasárnap 16:58

Az Újpest 2–1-es győzelmet aratott vasárnap a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában, ezzel megszakítva kilenc mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát. Mészöly Géza győzelemmel debütált a lila-fehérek kispadján. A forduló zárómérkőzésén

A játéknap első mérkőzésén a Paks harmadik tavaszi mérkőzését is megnyerte, Bognár György csapata újabb egygólos sikerével visszaelőzte a Ferencvárost az élen. Ezt követően a kilenc mérkőzése nyeretlen Újpest – immár Mészöly Gézával a kispadon – látogatott Diósgyőrbe. 

Diósgyőri helyzetekkel indult a mérkőzés, így Banainak többször is nagyot kellett védenie Acolatse és Gera próbálkozásainál, hogy megőrizze a kapuját a góltól. A lila-fehérek viszont első lehetőségüket gólra váltották, mert Tamás élesen középre lőtt labdáját Ogyincov éppen Radosevichez ütötte, aki három méterről könnyedén fejelt az üres kapuba. A bekapott találat megtörte a hazaiak lendületét, a szünetig hátralévő időben csupán egyetlen gólszerzési esélyük volt, azt pedig Acolatse ismét elhibázta.

Térfélcserét követően nagy elánnal vetette magát a küzdelembe a miskolci csapat, amelynek erőfeszítéseit hamar siker koronázta, mert bár Pernambuco lövését még hárította Banai, de a csereként beállt Edomwonyi közeli fejesével szemben már a kapus is tehetetlen volt. Az egyenlítés után tovább rohamoztak a piros-fehérek, de az idő múlásával stabilizálni tudta a hátsó alakzatát az Újpest. A mezőnyjátékkal pörgő perceknek Mörschel szöglet utáni váratlan fejes gólja vetett véget. A hátralévő húsz percben sem tudott újítani a Diósgyőr, amelynek ugyan volt két helyzete, de nem tudott pontot menteni, mert Banai remekül védett.

A csütörtökön kinevezett Mészöly Géza vezetőedző így győzelemmel kezdte meg harmadik ciklusát a lila-fehérek kispadján. 

A fővárosiak sikerükkel lezárták történetük egyik leghosszabb, kilenc bajnoki mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozatát, amelyre legutóbb 1986-ban volt példa a csapat történetében.

Zalaegerszeg–Mezőkövesd

A forduló zárómérkőzésén a Zalaegerszeg fogadta a Mezőkövesd csapatát. Szakadó esőben kezdődött a találkozó, amelynek megadta az alaphangját, hogy az első valamire való helyzetét gólra váltotta a ZTE.

A hazai csapat ezt követően átadta a területet a vendégeknek, akiknek támadáskezdeményeiből azonban hiányzott az ötlet és a lendület, volt viszont sok eladott labda, rossz passz, gyenge átvétel. A játék leginkább a mezőnyben folyt, a kapusoknak az első félidőben szinte semmi dolguk nem akadt. A szünet előtt Szendrei megduplázhatta volna együttese előnyét, de 12 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

A szünetben Kuttor Attila, a kövesdiek vezetőedzője a gólszerzés reményében hármat is cserélt, de a helyzet nem sokat változott: a vendégek erőtlenül támadtak, a hazai védelem pedig könnyedén hatástalanította a próbálkozásokat. Az eső változatlanul szakadt, egyre nagyobb tócsák keletkeztek a pályán, az 53. percben pedig nagy lehetőséghez jutott a ZTE, egy szabálytalan hazaadást követően ugyanis 15 méterről végezhetett el szabadrúgást, Mance azonban nem tudta átlőni a sorfalat.

A folytatásban kissé megélénkült a meccs, élesebbé váltak a mezőkövesdi támadások, s ennek hamarosan meg is lett az eredménye, sőt, az egyenlítést követően akár a vezetést is megszerezhette volna a vendégcsapat. A másik oldalon is adódtak helyzetek, a hajrában fölényben játszott a ZTE, de több gól már nem esett.

(Borítókép: MTI)

Rovatok