Index Vakbarát Hírportál

Továbbra sem lassít a Paks, újabb győzelmével visszaelőzte a Ferencvárost

2024. február 11., vasárnap 14:55

A Paks hazai pályán 1–0-ra nyert a Kecskemét ellen vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában, ezzel visszaelőzte a Ferencvárost és ismét a tabella élére állt. A játéknap további mérkőzésein az Újpest a DVTK otthonában győzött, míg a Zalaegerszeg döntetlent játszott a Mezőkövesddel.

Mezőnyjáték folyt a pályán az első félidő jelentős részében, kevés helyzet alakult ki. A játékrész hajrájához közeledve vezetést szerezhetett volna a Paks, amely jobb oldali beívelés után Szélpál lerántásáért büntetőhöz jutott. Katona sárga lapot kapott a megmozdulásáért, pedig úgy tűnt, a paksi védő könnyen esett el, a VAR-vizsgálat után azonban érvényben maradt az eredeti játékvezetői ítélet.

Csakhogy aztán Haraszti túlságosan helyezni akarta a labdát és a jobb alsó sarok mellé lőtt. Az utolsó percekben felforrósodott a hangulat, egymást követték a szabálytalanságok, dulakodások, többször előkerült a sárga lap. A ráadásban Lenzsért ápolták, mert Horváth hátracsapása miatt eleredt az orra vére.

Nagy kecskeméti helyzetekkel indult a második félidő, de Szappanos bravúrokkal őrizte meg a hazai kaput a góltól. A szünetben mindkét oldalon volt két csere, az első percekben tapasztaltak alapján azonban Bognár György, a Paks vezetőedzője gyorsan még két helyen változtatott. A hazai együttes felpörgette a tempót, nyomást gyakorolt a Kecskemétre, erre reagálva pedig Szabó István is cserélt még kettőt. Ezzel együtt a Paks Windecker fejesével megszerezte a vezetést.

Nem sokkal később akár növelhette is volna az előnyét, de aztán a Kecskemét előtt is adódott újabb lehetőség. A vendégcsapat helyzetkihasználása nem volt jó, ezért maradt pont nélkül. A Paks sikerével újra visszaelőzte az élen a Ferencvárost, a tavaszi szezonban egyelőre három mérkőzésen három győzelmet arattak a tolnaiak. 

OTP Bank Liga, 20. forduló

Rovatok